Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2665 resultaten


ID: 13452 | Bouwkundig element

Hoeve De Lindekens

Groeningenlei 141 (Kontich)
Aan de straat gelegen woonstalhuis van circa 1850, waarvoor een aantal linden, heden sterk gerestaureerd en verbouwd tot twee woningen.


ID: 13709 | Bouwkundig element

Wachters-Geysemanshoeve

Michel Geysemansstraat 5 (Kontich)
Monumentale, intact bewaarde U-vormige hoeve met losstaande bestanddelen, uit het derde kwart van de 19de eeuw.


ID: 13501 | Bouwkundig element

Hoeve De Wegschede

Moorstraat 1 (Kontich)
Langgestrekte hoeve, heden woning, met kern uit de 18de eeuw en verbouwd in de 19de en de 20ste eeuw; wagenhuis van 1888.


ID: 13511 | Bouwkundig element

Kleine Nachtegaalhoeve

Pastoor De Laetstraat 2 (Kontich)
Langgestrekte hoeve op omhaagd en beboomd domein.


ID: 13515 | Bouwkundig element

Schranshoeve

Pierstraat 76 (Kontich)
Hoeve met losstaande bestanddelen, eertijds binnen vierkante omgrachting, nu middenin omhaagd domein met rest omgrachting aan westzijde.


ID: 13524 | Archeologisch / Bouwkundig element

Neer- of Nederhoeve

Reepkenslei 32 (Kontich)
Tot villa verbouwd woonstalhuis met kern uit de 18de eeuw en langsschuur, beide gelegen in omhaagde tuinen; motte aan noordwestzijde.


ID: 13680 | Bouwkundig element

Verbrande Hoeve

Verbrande Hoevestraat 11, Vredestraat 152A-C (Kontich)
De site van de Verbrande Hoeve is gekend sinds 1421 als ‘Te Kouwerheide’. In 1518 wordt voor het eerst een hoeve vermeld op deze plaats. Volgens de bouwmaterialen en bouwwijze van de bewaarde originele gevels en dakkappen klimmen de huidige gebouwen op tot de 17de eeuw. De omhaagde hoevesite in haar huidige toestand omvat de historische opstelling met een oostelijk woonstalhuis onder zadeldak, een schuur aan de westzijde met afgewolfd zadeldak en een bakhuis aan de oostzijde van het erf.


ID: 91278 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Barisdamhoeve met omgeving

Barisdamstraat 24 (Kortemark)
Gaaf bewaarde hoevesite gelegen binnen een uitzonderlijke weideomgeving, in de Handzamevallei. Door de specifieke beplanting is de hoeve sterk oriënterend aanwezig in het open landschap van de Handzamevallei. De omwalde motte (opperhof) met boerenhuis is achterin gelegen tegenover de straat. Het neerhof met schuur en stalling is ten noordoosten daarvan gelegen. Het microreliëf ten westen van het boerenhuis verwijst naar de vroegere site met opper- en neerhof binnen een achtvormige omwalling.


ID: 91155 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats

Edewallestraat (Kortemark)
Gemeentelijke begraafplaats. Toegankelijk via smeedijzeren hek gevat tussen twee vierkante, bakstenen pijlers met gele baksteen voor horizontale belijning. Het perceel is afgezoomd door een ligustrumhaag en aan de straatzijde door twee rijen berken. De begraafplaats omvat een restant van een opgeheven Duitse militaire begraafplaats.


ID: 91289 | Bouwkundig element

Villa

Hogestraat 35 (Kortemark)
Vrijstaande villa gelegen in een ruime tuin. De tuin is omhaagd en afgezoomd met hoge bruine beuken. Het huis dateert van circa 1929, zie jaarsteen en kadastergegevens. Rode baksteenbouw met L-vormige plattegrond. Vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met wolfseind (blauw geglazuurde mechanische pannen) en een behouden gootlijst op klossen.