Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1966 resultaten


ID: 206825 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Vennestraat 50 (Mechelen)
Vervallen en verlaten langgestrekte hoeve uit de 19de eeuw; oorspronkelijk mankhuis, naar achteren toe vergroot. Eénlaagse baksteenbouw afgewerkt met overhoekse muizentand; rechthoekige vensters en een rondboogdeurtje van baksteen bekroond met een licht uitspringend druiplijstje van kleine baksteentjes.


ID: 52593 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

't Steen 38 (Meerhout)
Hoeve met contrasterend gebruik van gesinterde steen, drie + zes traveeën onder zadeldak, uit het vierde kwart 19de eeuw.


ID: 52638 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Dijkstraat 9 (Meerhout)
Alleenstaande langgestrekte hoeve van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, uit het vierde kwart van de 19de eeuw - eerste kwart van de 20ste eeuw.


ID: 52547 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Genebroek 1 (Meerhout)
Hoeve met oudere kern.


ID: 52549 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Genelaar 25-27 (Meerhout)
Schuin ingeplante hoeve van acht traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.


ID: 52557 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Lemmekensdries 19 (Meerhout)
Alleenstaande, langgestrekte hoeve van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak uit het vierde kwart van de 19de eeuw - eerste kwart van de 20ste eeuw.


ID: 52589 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Rooiaarde 50 (Meerhout)
Alleenstaande hoeve uit de 19de eeuw, in de mutatieschetsen worden volumewijzigingen geregistreerd in 1882 en 1886. Verankerde bakstenen lijstgevel met tandlijst.


ID: 305444 | Bouwkundig element

Hoeve

Amelgemstraat 3-5 (Meise)
Deze in oorsprong vermoedelijk 19de-eeuwse langgestrekte hoeve bestaat momenteel uit een woonstalhuis met voorliggende waterput en mestvaalt en een later toegevoegde vrijstaande schuur ten zuiden, op het kadaster ingetekend in 1935. Het perceel waarop de hoeve is ingeplant, grenst onmiddellijk aan het ronde perceel van de kapel van Onze-Lieve-Vrouw Geboorte.


ID: 40162 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Brusselsesteenweg 73 (Meise)
Haaks op de straat ingeplante, langgestrekte hoeve opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw. In 1878 werd op het perceel een nieuw volume ingetekend, kadastraal geregistreerd als 'agrandissement, exhaussement' in eigendom van 'Joannes Baptiste Baudewijns-Seghers, rademaker'. Op het voorliggende perceel, ten zuiden van de hoeve werden tegelijkertijd 'nutsgebouwen' (construction des bâtiments ruraux) in een bestaande boomgaard opgetrokken. Momenteel in gebruik als vrijetijdsatelier met de naam '’t Verloren Uurke'.


ID: 40225 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Jan Hammeneckerstraat 2 (Meise)
Hoevetje evenwijdig aan straat, afgewerkt met een getrapte kroonlijst, voorzien van lange muurankers en met rechthoekige vensters met lekdrempels van arduin en een rechthoekige deur.