Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

19048 resultaten


ID: 5017 | Bouwkundig element

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Hopland 44 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl, naar een ontwerp door de architecten Gebroeders Wauters uit 1912. Opdrachtgever was de heer Jos. A. Servais, die in 1899 een winkelpand in de Leysstraat had laten optrekken door de architect Emile Thielens.


ID: 5018 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing van neoclassicistische burgerhuizen

Hopland 46-50 (Antwerpen)
Geheel van drie neoclassicistische burgerhuizen, waarvan met zekerheid twee panden voor eigen rekening werden gebouwd door de architect Emmanuel Van Cuyck. Volgens de bouwaanvragen dateert het nummer 50 uit 1854 en het nummer 46 uit 1856. Het tussenliggende pand nummer 48 bestond al langer, maar daarvan werd het bouwdossier niet teruggevonden.


ID: 302201 | Bouwkundig element

Burgerhuis in eclectische stijl

Hopland 49 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl, te dateren in het laatste kwart van de 19de eeuw. Een bouwdossier werd niet teruggevonden, bouwheer, ontwerper noch aannemer zijn gekend.


ID: 5009 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-nouveaustijl

Hopland 59 (Antwerpen)
Voornaam burgerhuis in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van de heer J. Goemans, naar een ontwerp uit 1910 door de architect E. De Deken uit Kapellen, over wie verder niets bekend is.


ID: 5010 | Bouwkundig element

Gekoppelde burger- of winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Hopland 61-63 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burger- of winkelhuizen in neoclassicistische stijl, daterend uit het vierde kwart van de 19de eeuw.


ID: 214152 | Bouwkundig element

Modernistisch burgerhuis

Hortensiastraat 8 (Antwerpen)
Modernistisch burgerhuis gebouwd in opdracht van de nijveraar Frans Antonsen, naar een ontwerp door architect Alfons Francken uit 1931. Deze rijwoning met een gevelbreedte van 7 m en oorspronkelijk een bouwdiepte van 12 m, telt drie bouwlagen onder een plat dak.


ID: 5032 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch burgerhuis

Huidevettersstraat 10 (Antwerpen)
Laatclassicistisch burgerhuis uit de vroege 19de eeuw, mogelijk met een oudere kern. De weduwe J. Van der Veken, destijds eigenaar van het pand, liet in 1837 op het rechts aanpalende perceel een gekoppeld burgerhuis optrekken, identiek van ordonnantie doch zonder de frontonbekroning.


ID: 5019 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch burgerhuis

Huidevettersstraat 11 (Antwerpen)
Diephuis met bepleisterde en beschilderde lijstgevel in laatclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag opgetrokken in 1802 in opdracht van mevrouw de Fraula. De ordonnantie en de dakvorm wijzen op een traditionele kern uit de 16de of 17de eeuw. Op de topgeleding na volledig verbouwd.


ID: 5033 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Huidevettersstraat 12-14 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl uit het vierde kwart van de 19de eeuw, drie traveeën breed en drie bouwlagen hoog onder een mansardedak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met volledig verbouwde begane grond en eerste verdieping.


ID: 5034 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Huidevettersstraat 16 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis gebouwd naar een ontwerp door de architect Frans J.H. Bex uit 1847. Opdrachtgever was de ondernemer en politicus Jean Félix François (Jan) Van den Bergh-Elsen , gehuwd met Henriette Elsen. Hun dochter Henriette Mayer-van den Bergh zou na de dood van haar zoon Fritz het Museum Mayer van den Bergh oprichten.