Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1406 resultaten


ID: 33066 | Bouwkundig element

't Klokhof

Roeselarestraat 57 (Zonnebeke)
Regionalistische wederopbouwhoeve, naar verluidt in de jaren 1920 op dezelfde plaats en grosso modo volgens vooroorlogse inplanting heropgebouwd. Dubbelhuis van vijf traveeën, in de achter- en erfgevel met opkamer; stalvleugel met koestal, privaat en bakhuis; dwarsschuur met paardenstal en wagenhuis.


ID: 33190 | Bouwkundig element

Couchyhof

Schipstraat 50 (Zonnebeke)
Hoeve met losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een deels met gras begroeid erf, met geplaveide en bakstenen stoepen en noordwestelijke erfoprit; boerenhuis, stal en schuur respectievelijk ten noordwesten, oosten en westen.


ID: 33069 | Bouwkundig element

Hoeve

Tresoriersstraat 13 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoevetje volgens algemene architecturale kenmerken mogelijk naar ontwerp van architect L. Masure, zie nummer 10, hier echter meer getrouw teruggaand op de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen L-vormig gegroepeerd rondom een licht verhard erf; boerenhuis met waterpomp tegen de erfgevel, stal- én schuurvleugel respectievelijk ten noordoosten en zuidwesten.


ID: 308104 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve Hamburg Farm

Tynecotstraat 37 (Zonnebeke)
Achterin gelegen wederopbouwhoeve met losse bestanddelen en cichorei-ast. De Duitse commandopost achter de hoeve en het nabijgelegen Tyne Cot New Britisch Cemetery wijzen op de ligging in de frontlinie van de Eerste Wereldoorlog. De hoeve werd na de oorlog ten zuiden van de oorspronkelijke site heropgebouwd in regionalistische baksteenarchitectuur. De cichorei-ast werd echter gebouwd of herbouwd op de oude site.


ID: 33197 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Wallemolenstraat 1 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoeve volledig aanleunend bij de regionale 19de-eeuwse hoevebouw.


ID: 33208 | Bouwkundig element

Hoeve Abriboer

Waterstraat 34 (Zonnebeke)
Hoeve met losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een geasfalteerd erf met resten van bakstenen stoepen en toegangshek; boerenhuis en stalvleugel respectievelijk ten zuiden en ten noordwesten; tabaksast uit de jaren 1940 ten zuidwesten.


ID: 33209 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Waterstraat 38 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoevetje uit het begin van de jaren 1920, teruggaand op de regionale hoevebouw. L-vormig met wagenhuis, dwarsschuur, stal en boerenhuis van drie traveeën, rondom een deels verhard erf met toegangshek; bak- en melkhuis ten noorden.


ID: 33210 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve en wegkapel

Waterstraat 42 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoeve naar ontwerp van architect Vandendael van 1922 en teruggaand op de regionale hoevebouw: losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een deels verhard erf met gietijzeren toegangshek ten zuidoosten. Wegkapelletje ten zuidwesten.


ID: 33118 | Bouwkundig element

Hoeves met losse bestanddelen en wegkapel

Wervikstraat 146-148 (Zonnebeke)
Twee identieke hoeves naar ontwerp van architecten O. en E. Thomas van 1920. Wederopbouw aanleunend bij de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen, opgesteld rondom een begrint of geasfalteerd erf en toegankelijk via een gemeenschappelijke geasfalteerde erfoprit; traditioneel kapelletje aan erftoegang.


ID: 33070 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Wolvestraat 7 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoeve uit het begin van de jaren 1920, volgens bouwaanvraag naar ontwerp van architect F. Delrue; grosso modo teruggaand op de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een licht verhard erf toegankelijk via bakstenen hekpijlers; boerenhuis, koestal en dwarsschuur respectievelijk ten noordoosten, noordwesten en zuidoosten; bakhuis achter de boerenwoning; ten noorden en ten westen, afgezonderde asten respectievelijk voor tabak en cichorei.