Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2476 resultaten


ID: 13728 | Bouwkundig element

Heilig Hartkapelletje

Liersesteenweg (Lint)
Klein neogotisch kapelletje van 1903, gelegen tegenover voormalige brouwerij Vloeberghs-Van Hoof bij het nu verdwenen kerkhof.


ID: 70273 | Bouwkundig element

Klooster der zusters annuntiaten met lagere school

Ieperstraat 7, 7A (Lo-Reninge)
In kern 19de-eeuws gebouw in voortuin. Vernieuwde hoge tuinmuur met portaal onder zadeldak, korfboogpoortje waarboven Marianis. Achterin gelegen, lange kloostervleugel van twee bouwlagen onder pannen zadeldak met klokkentorentje. Achter dit klooster, aan de Peperstraat gelegen klassenvleugel uit de jaren 1920.


ID: 70160 | Bouwkundig element

Kleine hoeve

Middelstraat 25 (Lo-Reninge)
 Kleine hoeve ten oosten aan de straat gelegen, heropgebouwd in de jaren 1920. U-vormige opstelling rondom het erf van de bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken.


ID: 70162 | Bouwkundig element

Klooster

Noordooststraat 1 (Lo-Reninge)
Mogelijk voormalig klooster, daterend uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Huis van twee bouwlagen, zadeldak met markerende dakruiter. Op de straathoek, laag wegkapelletje onder pannen zadeldak.


ID: 70172 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Barnabasparochie

Noordschoteplein 11 (Lo-Reninge)
Pastorie in deels ommuurde tuin met treures en heiligennisje in de muur. Eenvoudig dubbelhuis, heropgebouwd in de jaren 1920.


ID: 70181 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Noordweststraat 12 (Lo-Reninge)
Aan een straatbocht gelegen hoeve, heropgebouwd in de jaren 1920. Lage roodbakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken, U-vormig opgesteld rondom het erf. Begroende toegangspoort met heiligennisje.


ID: 70107 | Bouwkundig element

Kapelanie

Oude-eiermarkt 9 (Lo-Reninge)
De kapelanie werd oorspronkelijk in 1630 gebouwd als gastenverblijf en kapelanie van de Sint-Pietersabdij. Zware beschadiging tijdens de Eerste Wereldoorlog; heropgebouwd naar ontwerp van de architecten C. Pil en H. Carbon. Baksteenarchitectuur met historiserende en regionalistische inslag.


ID: 34498 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie van de Sint-Daniëlparochie met tuin

Beervelde-Dorp 66 (Lochristi)
Pastorie gebouwd circa 1914 naar ontwerp van architect J. De Bosscher. Dubbelhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën onder schilddak. Een ijzeren hek tussen bakstenen hekpijlers sluit de voortuin af, deels ommuurde achtertuin als openbaar parkje in gebruik.


ID: 34008 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Beerveldse Baan 20 (Lochristi)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen met boerenhuis van negen traveeën, onder zadeldak; aanpassing uit midden 19de eeuw van een ouder boerenhuis. Ten noordoosten: lange bakstenen bedrijfsvleugel, vermoedelijk uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 34139 | Bouwkundig element

Pijlerkapel

Bosdam (Lochristi)
Pijlerkapel deel uitmakend van de ommegang van de Rozenkrans van 1889 met afbeelding van het tweede mysterie namelijk Maria bezoekt haar nicht Elisabeth.