Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

27975 resultaten


ID: 5000 | Bouwkundig element

Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Hoornstraat 2 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1900 in opdracht van de heer Fr. Ponsaert opgetrokken door Jan Baptiste Sleeckx. Van deze aannemer zijn in Antwerpen bouwprojecten teruggevonden uit de jaren 1886 tot kort voor de Eerste Wereldoorlog.


ID: 4997 | Bouwkundig element

Winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Hoornstraat 5-7 (Antwerpen)
Winkelhuizen in neoclassicistische stijl, respectievelijk gebouwd in opdracht van J. Reynen naar een ontwerp van Paul Van Glabbeek uit 1908, en in opdracht van de weduwe Isenbaert-De Boey, naar een ontwerp van Louis Corneel Buisseret-Fierens uit 1887.


ID: 5004 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing in neoclassicistische stijl

Hopland 1-11 (Antwerpen)
Eenheidsbebouwing van zes winkelhuizen of meergezinswoningen in neoclassicistische stijl op de hoek van Hopland en Wapper, naar ontwerpen door de architect Lievin Van Opstal vermoedelijk uit 1887-1888. Opdrachtgever was ridder Charles de Bosschaert, de toenmalige eigenaar van het Rubenshuis, waarvan de percelen oorspronkelijk deel uitmaakten.


ID: 5005 | Bouwkundig element

Complex met winkels en kantoren in beaux-artsstijl

Hopland 15-23, Kolveniersstraat 26-28 (Antwerpen)
Monumentaal complex met winkels en kantoren in beaux-artsstijl op de hoek van Hopland en Kolveniersstraat, naar een ontwerp door de architect Joseph Hertogs uit 1910. Opdrachtgever was barones Axeline de Caters-de Bosschaert (Antwerpen, 1872-Berchem, 1960), het perceel maakte tot dan deel uit van de tuin van het Rubenshuis.


ID: 5013 | Bouwkundig element

Boek- en steendrukkerij Jan Boucherij

Hopland 22 (Antwerpen)
Winkelhuis en drukkerij in neoclassicistische stijl, naar een ontwerp door de architecten August Cols en Alfried Defever uit 1901. Opdrachtgever was de pedagoog, letterkundige en journalist, Jan Boucherij (Gent, 1846-Antwerpen, 1911), die zich in 1883 als leraar, boek- en steendrukker te Antwerpen gevestigd had. In 1997 gesloopt voor een nieuwbouwproject met hogeschool en winkels op het bouwblok Meistraat, Hopland, Langegang.


ID: 5015 | Bouwkundig element

Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Hopland 36 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer Van Buyten, naar een ontwerp door de architect Aloïs Scheepers uit 1873. Het gebouw is omstreeks 1997 gesloopt.


ID: 5016 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch winkelhuis

Hopland 42 (Antwerpen)
Neoclassicistisch winkelhuis, te dateren in de eerste helft van de 19de eeuw. Muurankers op de eerste verdieping wijzen op een traditionele, vermoedelijk 17de-eeuwse kern. Gesloopt.


ID: 5008 | Bouwkundig element

Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Hopland 51 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl op de hoek van Hopland en Otto Veniusstraat, volgens de bouwaanvraag uit 1904 opgetrokken in opdracht van Jos Thijssen-Peeters. Deze vastgoedinvesteerder of aannemer realiseerde vóór de Eerste Wereldoorlog een tiental bouwprojecten in Antwerpen, waarvoor de beginnende architect Gustave Fierens vanaf 1908 de ontwerpen leverde. Uit het bouwdossier van dit pand, valt de ontwerper niet af te leiden.


ID: 5010 | Bouwkundig element

Gekoppelde burger- of winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Hopland 61-63 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burger- of winkelhuizen in neoclassicistische stijl, daterend uit het vierde kwart van de 19de eeuw.


ID: 5011 | Bouwkundig element

Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Hopland 65 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl, met bepleisterde en beschilderde lijstgevel van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, uit het vierde kwart van de 19de eeuw.