Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1406 resultaten


ID: 530 | Bouwkundig element

Hoeve Klein Bibelen

Klein-Bivelenweg 1 (Bilzen-Hoeselt)
Gesloten hoeve, gelegen temidden van een gaaf landschap. Poel aan de overzijde van de weg. De hoeve heeft een oude inplanting, en maakte samen met de wat zuidwestelijk gelegen hoeve Groot Bibelen deel uit van het gehucht Merem.


ID: 526 | Bouwkundig element

Hoeve

Merem 26 (Bilzen-Hoeselt)
Oude inplanting, het huidige woonhuisgedeelte als een langgestrekte hoeve. Thans U-vormige hoeve, de open zijde van het erf aan de straat gelegen en hier door middel van een ijzeren hek afgesloten. Mestvaalt centraal op het erf.


ID: 611 | Bouwkundig element

Hoeve Winning van de Koetsier

Oudestraat 24 (Bilzen-Hoeselt)
De gebouwen onder zadeldaken zijn gegroepeerd rondom een gedeeltelijk geplaveid erf met centrale mestvaalt; het is bereikbaar via een ijzeren hek tussen de woonhuis- en stalvleugel aan straatzijde.


ID: 660 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Papestraat 10 (Bilzen-Hoeselt)
Gesloten hoeve in de loop van de eerste en tweede helft van de 19de eeuw aangebouwd bij een merkwaardig woonhuis uit midden 17de eeuw, ten noordwesten van het erf gelegen.


ID: 820 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Winningenstraat 21 (Bilzen-Hoeselt)
Belangrijke, gesloten hoeve met 17de-eeuwse kern. De huidige gebouwen dateren uit het begin van de 19de eeuw.


ID: 2481 | Bouwkundig element

Hottentothoeve

Cassenbroek 1 (Bonheiden)
Naar verluidt oorspronkelijk horend bij het oud goed van Calsterbroek en opklimmend tot begin 18de eeuw. Achterin, aan een aarden weg gelegen 19de-eeuws(?) woonstalhuis onder pannen zadeldak (nok loodrecht op de straat) met parallelle 18de-eeuwse schuur onder schilddak (Vlaamse pannen).


ID: 1879 | Bouwkundig element

Mouterij

Driesstraat 21 (Bornem)
Achterin gelegen, industrieel complex, bestaande uit een voormalige mouterij, aansluitende ast en een woonstalhuis van een 19de-eeuwse boerderij.


ID: 73918 | Bouwkundig element

Hoeve Vandesande

Breedstraat 7 (Brakel)
De gesloten hoeve klimt op tot de 18de eeuw en vormt een materiële getuige van een typisch agrarische bewoningsvorm met boerenbedrijf in de Vlaamse Ardennen. Het onmiddellijk omringend grasland maakt als functioneel bijhorend en oorspronkelijk cultuurlandschappelijk kader onlosmakelijk deel uit van de hoevesite evenals de deels ommuurde voormalige moestuin die de westzijde van het binnenerf afsluit en de rest vormt van een vroegere schuur.


ID: 73764 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Driestenbroekestraat 31 (Brakel)
Semigesloten hoeve met U-vormige aanleg uit het vierde kwart van de 19de eeuw en vergroot in het tweede kwart van de 20ste eeuw. Bedrijfsgebouwen in combinatie baksteen en houten stijl- en regelwerk met lemen vullingen, rondom ten dele gebetonneerd erf. Armpomp met arduinen waterbak tegen de erfgevel.


ID: 43713 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Gentsestraat 7 (Brakel)
Semigesloten hoeve gelegen naast de verdiepte vroegere trambedding van de lijn Oudenaarde-Geraardsbergen, tracé in het landschap gemarkeerd door met populieren afgeboorde langgerekte terreininzinking. Hoevegebouwen uit de tweede helft van de 19de eeuw en voornamelijk uit de eerste helft van de 20ste eeuw, boerenwoning deels teruggaand op ouder huis; deels gekasseide binnenplaats met mestvaalt in de oosthoek en waterpomp aan gemetste pijler schuin tegenover de voordeur.