Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

15102 resultaten


ID: 205887 | Bouwkundig element

Hoeve

Herreweg 3 (Wingene)
Kleine hoeve volgens het kadaster opgetrokken in 1916. Boerenwoning en een schuur in een haakse opstelling rondom een gekiezeld erf. Dubbelhuis van vijf traveeën onder zadeldak en schuur met geïncorporeerde stal en centrale dwarsdoorrit.


ID: 205570 | Bouwkundig element

Hoeve met geïncorporeerde stal

Hertsbergeveldstraat 18 (Wingene)
Kleine hoeve bestaande uit een boerenwoning met geïncorporeerde stal en schuur in parallelle opstelling rond een met gras begroeid erf met notelaar en restant van een hoogstamboomgaard.


ID: 205568 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Hertsbergeveldstraat 4 (Wingene)
Hoeve met losse bestanddelen in parallelle opstelling rond een met gras begroeid erf. De oudere hoeve die al was weergegeven op het primitief kadasterplan circa 1829. Breedhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Ten zuiden van het erf, bakstenen schuur onder zadeldak met centrale dwarsdoorrit.


ID: 205569 | Bouwkundig element

Veldhoeve

Hertsbergeveldstraat 5 (Wingene)
Dieperliggende hoeve bestaande uit boerenwoning met geïntegreerde stalling en een haakse schuur rond een verhard erf waarop een recent woonhuis is gebouwd. Toegankelijk via een lange oprijlaan. Boerenwoning in kern weergegeven op het primitief kadasterplan circa 1829. Boerenwoning van twee traveeën en twee opkamertraveeën onder een zadeldak.


ID: 205575 | Bouwkundig element

Hoeve d' Hooghe brugghe

Hoogweg 12 (Wingene)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen. Oudere hoeve weergegeven in het landboek van 1756. Volgens het kadaster worden de huidige gebouwen in 1901 gebouwd. Boerenwoning met dubbelhuisopstand van zeven traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak met stal, schuur en pijlerkapel.


ID: 205921 | Bouwkundig element

Hoeve

Joostraat 15 (Wingene)
Kleine hoeve volgens kadastergegevens gebouwd in 1889. Boerenwoning van vier traveeën en vier staltraveeën onder doorlopend zadeldak met geïncorporeerde stal en vrijstaande schuur in het verlengde hiervan. Rechts lage aanbouw onder half schilddak.


ID: 205919 | Bouwkundig element

Langgevelhoeve

Joostraat 2 (Wingene)
Vroeg 19de-eeuws langgevelhoevetje. Opgetekend op het primitief kadasterplan circa 1834. Boerenwoning van zes traveeën onder zadeldak met drie klimmende dakkapellen en rechter zijpuntgevel gedateerd 1860. Links aanpalend lager volume.


ID: 205922 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Joostraat 20 (Wingene)
Hoeve uit de 19de eeuw met vrijstaande, lage bestanddelen in een U-vormige opstelling rondom een met gras begroeid erf en gekiezelde oprit afgesloten door een smeedijzeren hek en een linde. Op het primitief kadasterplan (circa 1834) zijn een boerenwoning en schuur weergegeven. Circa 1879 vergroting van de boerenwoning en de constructie van de stal. In 1930 tenslotte wordt de boerenwoning verbouwd tot zijn huidige omtrek en zou de stal zijn herbouwd. Ten westen van het erf, boerenwoning. Verankerde, rode baksteenbouw van zeven traveeën onder zadeldak (blauwe, geglazuurde, mechanische pannen). Ten noorden van het erf, stal. Roodbakstenen volume van elf traveeën onder licht geknikt zadeldak (rode, mechanische pannen). Ten oosten van het erf, schuur met geïncorporeerd wagenhuis. Rode, verankerde baksteenbouw van drie traveeën onder zadeldak (golfplaten). Ten noordoosten van het erf, schuur. Volume van zes traveeën in oranje baksteen onder zadeldak (rode, mechanische pannen).


ID: 90517 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouw van Vredekapel bij hoeve Verkinderen

Kanegemstraat 1 (Wingene)
Kapel, gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Vrede, opgericht in 1944 als gevolg van de hier geleverde gevechten tijdens de Bevrijding tussen Duitse en Poolse troepen. De kapel vormt een geheel met de erfafsluiting van de hoeve "Verkinderen".


ID: 90518 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kanegemstraat 2 (Wingene)
Hoeve met losse bestanddelen gelegen rond een deels met grint bedekt, deel begraasd erf. Zogenaamd "Lampaerts hof", volgens kadaster opgetrokken circa 1861 door Ferdinand De Muynck-Lampaert, volgens de literatuur door de kinderen De Muynck in 1868. De bijhorende kapel wordt circa 1883 opgericht door de kinderen De Muynck.