Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1966 resultaten


ID: 88107 | Bouwkundig element

Hoeve De wilde  wingerd

Lodistraat 84 (Oostkamp)
Hoeve, volgens het kadaster gebouwd in de periode 1840-1852 in opdracht van baron François-Joseph de Serret, eigenaar van het nabijgelegen kasteel Drie Koningen te Beernem. Dieper gelegen hoevetje van het langgeveltype, loodrecht op de straat georiënteerd en gelegen op het einde van een lange, rechte en onverharde oprijlaan met bomen. Erf omzoomd door haag.


ID: 88108 | Bouwkundig element

Hoeve Wolvegracht

Lodistraat 86 (Oostkamp)
Omwalde, in oorsprong wellicht eind 18de-eeuwse hoevesite te bereiken via een lange populierendreef en bestaande uit een onverhard erf met hoeve van het langgeveltype, met geïncorporeerde paardenstal en schuur. Tegenover de hoeve staat een koeienstal met wagenkot. Achter de hoeve bevindt zich nog een aardappelkelder en palend aan het erf een afzonderlijk omwalde, kleine heuvel met erop een torenconstructie, in de volksmond Galgentoren genoemd.


ID: 88219 | Bouwkundig element

Kasteelhoeve bij het kasteel Raepenburg

Munkenstraat 4 (Oostkamp)
Voormalige kasteelhoeve bij het kasteel Raepenburg. Het kasteel wordt samen met de langgestrekte hoeve gebouwd circa 1800. In 1840 worden de bijgebouwen van de kasteelhoeve verbouwd tot het koetshuis en wordt een bestaand bijgebouwtje vergroot tot het stalvolume langs de moestuin.


ID: 87995 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Nieuwburgstraat 16 (Oostkamp)
Mogelijk in kern 17de-eeuws hoevetje van het langgeveltype, evenwijdig met de weg gelegen en nog steeds behorend tot de eigendommen van het kasteel Nieuwburg. Langwerpige boerenwoning onder een pannen zadeldak met ten zuiden een geïntegreerde stal en ten noorden een aangebouwde stal.


ID: 88010 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Oostdijk 35 (Oostkamp)
Dieper in gelegen hoeve van het langgeveltype, oorspronkelijk uit de tweede helft van de 19de-eeuw. Woondeel van anderhalve bouwlaag en drie traveeën met aangebouwd stalvolume. Ten zuidoosten paalt aan het woonhuis een schuurvolume en nog ten zuidoosten een hoger schuurvolume onder steilere bedaking. Het erf wordt deels afgesloten door een meidoornhaag en een ijzeren hekken.


ID: 88127 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve en arbeiderswoning

Proosdijstraat 102-104 (Oostkamp)
Voormalige langgevelhoeve volgens het kadaster gebouwd omstreeks 1867. Nummer 104. Woonhuis van het langgeveltype van anderhalve bouwlaag met rechts vijf traveeën met vensters, een centrale deur en links een garagepoort. Verankerde baksteenbouw onder zadeldak met pannen. Nummer 102. Kleine arbeiderswoning met aangebouwde bergplaats onder pannen lessenaarsdak.


ID: 88128 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Proosdijstraat 106 (Oostkamp)
Hoeve van het langgeveltype, reeds aangeduid op het primitief kadasterplan van circa 1835. Verankerde en witgeschilderde baksteenbouw onder pannen zadeldak met lichte overkraging. Woongedeelte van vermoedelijk vijf onregelmatige traveeën en een centrale deur. Staldeel met één poortje en uitbouw van 1910 onder aangebouwd lessenaarsdak.


ID: 88022 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Ravenbosstraat 20 (Oostkamp)
Hoeve van het langgeveltype teruggaande tot het einde van de 18de eeuw, bestaande uit een woonhuis van zes traveeën en een geïncorporeerd stalgedeelte.


ID: 88063 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Stuivenbergstraat 112 (Oostkamp)
In oorsprong zeker 18de-eeuwse hoeve van het langgeveltype. Dieper in gelegen langwerpig volume bestaande uit een boerenwoning van vijf traveeën, een aanpalende schuur en een stal; het geheel onder één uniform zadeldak bedekt met Vlaamse pannen.


ID: 88066 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Stuivenbergstraat 132 (Oostkamp)
Woonhuis van vijf traveeën en anderhalve bouwlaag onder een licht overkragend zadeldak met Vlaamse pannen., wellicht te dateren circa 1900. In het verlengde ligt een aanpalend schuur/stalvolume.