15102 resultaten
ID: 33095 | Bouwkundig element
Oude Kortrijkstraat 50 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoevetje met enkele minder traditionele elementen, zie het volume ten gevolge het niveauverschil tussen de straat- en achtergevel, en, de inbreng van minder streekeigen sierelementen als witbeschilderde horizontale banden, uitgelengde bakstenen consoles en pseudolekdrempels. Voorts echter grosso modo teruggaand op de regionale hoevebouw.
ID: 308102 | Bouwkundig element
Oude Moorsledestraat 12 (Zonnebeke)
Aan de straat gelegen wederopbouwhoeve van vóór 1928. Gaaf bewaarde kleine hoeve van het langgestrekte type met aansluitende Lourdeskapel, opgetrokken in regionalistische baksteenarchitectuur. In de langgestrekte hoeve zijn van west naar oost de boerenwoning, paardenstal, koeienstal, varkensstal, schuur en een andere stal ondergebracht.
ID: 33097 | Bouwkundig element
Oude Wervikstraat 48 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoevetje uit het begin van de jaren 1920. Minder traditioneel boerenhuis, zie haakse en geknikte zadeldaken, voorst echter grosso modo aansluitend bij de traditionele hoevebouw. Losse, lage bestanddelen rondom een begrint erf; boerenhuis en dwarsschuur respectievelijk ten oosten en ten westen.
ID: 33170 | Bouwkundig element
Paardebosstraat 1 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoeve grosso modo uitgevoerd naar ontwerp van architect R. Lemahieu (Gullegem) van 1920 met minder gebruikelijke indeling van de nutsgebouwen, zie langsschuur met stalgedeelte. Voorts, aansluitend bij de regionale hoevebouw.
ID: 308100 | Bouwkundig element
Passendalestraat 38 (Zonnebeke)
Achterin gelegen wederopbouwhoeve, bereikbaar via een erfoprit ten oosten van de Passendalestraat. De boerenwoning met aansluitende dwarsschuur, ten westen van het erf, en de stallen ten zuiden van het erf, resulteren in een L-vormige hoeveconfiguratie met losse bestanddelen. De kleine schuur, uitzonderlijk aansluitend bij de woning, wijst op het verminderde belang van graanteelt vanaf het einde van de 19de eeuw. Kenmerkend voor de regionalistische baksteenarchitectuur zijn de ritmerende rondbogen van deuren en poorten.
ID: 33139 | Bouwkundig element
Polderhoekstraat 1 (Zonnebeke)
Aan de straat gelegen wederopbouwhoevetje uit het begin van de jaren 1920; teruggaand op de regionale 19de-eeuwse hoevebouw.
ID: 33141 | Bouwkundig element
Polygonestraat 16 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoevetje volgens bouwaanvraag naar ontwerp van architect M. Selly (Ieper) uit het begin van de jaren 1920; teruggaand op de regionale hoevebouw zie onder meer typerende houten kozijnconstructies.
ID: 33185 | Bouwkundig element
Potegemstraat 5 (Zonnebeke)
Hoeve heropgebouwd van "vreemd" bouwmateriaal met name verankerde cementblokken, voorts grosso modo aansluitend bij de regionale hoevebouw. Boerenhuis van twee bouwlagen en vier traveeën met opkamertravee aan achtergevelzijde en links onder lessenaarsdakje aanleunend privaat; haaks tegen boerenhuis aanleunende stalvleugel; dwarsschuur met wagenhuis.
ID: 33099 | Bouwkundig element
Potteriestraat 39 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoeve, later uitgebouwd tot tweegezinswoning, zie bouwnaad, uit het begin van de jaren 1920. Aanleunend bij de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen rondom een begrint erf, ten zuiden toegankelijk via gietijzeren hek; boerenhuis en schuur respectievelijk ten zuiden en oosten.
ID: 33186 | Bouwkundig element
Ravestraat 3 (Zonnebeke)
Hoeve naar verluidt in 1921 niet op de vooroorlogse plaats heropgebouwd, volledig in aansluiting met regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een deels begrint erf met bakstenen stoepen; zuidoostelijke erfoprit; boerenhuis, stal, schuur en tabaksast. Stalvleugel met links melkhuis; schuurvleugel met tweeledig wagenhuis en aardappelkelder.