Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

84066 resultaten


ID: 303680 | Landschappelijk element

Holle weg

Weg naar Heks (Borgloon)
De Weg naar Heks is voor een gedeelte van haar tracé ingesneden als een holle weg. Aan weerszijden liggen (steile) hellingen met beplantingen.


ID: 31850 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Wellenstraat 16 (Borgloon)
Dubbelhuis van drie traveeën en tweeënhalve bouwlaag onder zadeldak, uit midden 19de eeuw. Bakstenen lijstgevel met gecementeerde plint; gedichte keldergaten; licht verhoogde begane grond. Houten kroonlijst op modillons.


ID: 31851 | Bouwkundig element

Stadshoeve

Wellenstraat 22 (Borgloon)
Stadshoeve met woonhuis van vier traveeën en dienstgebouw van twee traveeën in het verlengde, en tweeënhalve bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit tweede helft 19de eeuw.


ID: 31852 | Bouwkundig element

Eclectisch herenhuis

Wellenstraat 35 (Borgloon)
Eclectisch herenhuis, gebouwd in 1890, zie datering op een gevelsteen onder kroonlijst, boven de middentravee. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder complexe bedaking.


ID: 31999 | Bouwkundig element

Smeetshoeve

Widdingen 1 (Borgloon)
Genoemd naar de familie Smets of Smeets, die de hoeve in de 17de eeuw bewoonde; Walterus Smets, vermeld in 1666, was armenmeester te Kuttekoven.


ID: 31983 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Pantaleon

Zilverstraat 17A (Borgloon)
Neoclassicistische kerk, gebouwd in 1832 onder het pastoraat van G. Schuermans. Zij vervangt een ouder gebouw op dezelfde plaats.


ID: 31985 | Bouwkundig element

School

Zilverstraat 17B (Borgloon)
Gebouwd in 1840 door pastoor G. Schuermans. Klein, gecementeerd bakstenen gebouw van drie traveeën en een bouwlaag onder wolfsdak. Licht verhoogde begane grond, gecementeerde plint.


ID: 31986 | Bouwkundig element

Hoeve met café

Zilverstraat 20 (Borgloon)
Gelegen naast het kerkhof, nok loodrecht op de straat. Voormalige hoeve met café. Het huidige gebouw is een overblijfsel van een complex met losstaande bestanddelen.


ID: 1953 | Bouwkundig element

Schoothoeve

't Hoogste 14B-C (Bornem)
Achterin gelegen, omgracht hoevecomplex toegankelijk via een populierendreef: woning, opklimmend tot de 17de eeuw.


ID: 135024 | Landschappelijk geheel

Het Moer bij Eikevliet en de Grote Kouter

Bornem, Hingene (Bornem), Puurs (Puurs-Sint-Amands)
Het Moer, gelegen tussen de dorpskernen van Bornem, Hingene, Wintham, Eikevliet en Puurs, betreft een centraal gelegen vochtig bos- en moerasgebied, omgeven door kleinschalig cultuurland. De noordelijk gelegen open kouter van Hingene, eertijds een landbouwgebied, is nog mooi gerelateerd aan het lager gelegen moer met een opvallende steilrand als overgang. Het landschap is afwisselend gesloten (hoogstammige bossen, broekbossen, e.d.) en open (weilanden, moerassen, vijvers, e.d.) gebieden, doorweven met lineaire en puntvormige landschapselementen. De ruimtelijke structuur, het centrale afwateringsnetwerk, het wegenpatroon en de perceelsstructuur is de afgelopen 300 jaar vrijwel identiek en gaaf gebleven.