Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

8037 resultaten


ID: 34686 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Oostmolenstraat 271 (Aalter)
Hoeve met losse bestanddelen, opklimmend tot de 17de eeuw. Ten noorden, boerenwoning van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, op balk van schoorsteenmantel 1886 gedateerd. Dwarsschuur en stallen uit 1821 met ervoor liggende mestvaalt. Rechter travee van voormalig wagenhuis verbouwd tot varkensstal.


ID: 34674 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Oostmolenstraat 273 (Aalter)
Langgestrekte hoeve ten zuidwesten van het begraasde erf met boomgaard, daterend uit de tweede helft van de 18de eeuw. Van de straat gescheiden door gracht. Gesmeed ijzeren hek (jaren 1930) tussen bakstenen pijlers, rechts met getralied niskapelletje met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje.


ID: 34692 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Patersveld 2 (Aalter)
Langgestrekte hoeve met boerenhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen), vermoedelijk daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw. Geschilderde lijstgevel met vernieuwde rechthoekige vensters en deur. Links aangebouwde stallen.


ID: 34838 | Bouwkundig element

Hof Rapierke

Pauwelsbos 1 (Aalter)
Langgestrekt hoevetje met ervoor omhaagde kleine boomgaard opklimmend tot de 18de eeuw en verbouwd in de 19de eeuw.


ID: 34602 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Pietendries 17 (Aalter)
Hoevetje met losstaande bestanddelen uit het eerste kwart van de 19de eeuw (?). Erf, gelegen aan het einde van een zandweg, afgesloten met haag en ijzeren hek aan betonnen pijlers.


ID: 34974 | Bouwkundig element

Goed te Pittem

Pittemstraat 28 (Aalter)
In U-vorm opgesteld complex van gebouwen. Bakstenen hekpijlers ten zuiden leiden naar siertuin en voordeur en ten oosten geeft een ijzeren hek tussen dito pijlers toegang tot het erf. Woonhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, heropgebouwd in 1886. Dwarsschuur met rechthoekige doorrit, stallen en wagenhuis en met aangebouwde overdekte mestvaalt; jaartal 1866 in zijpuntgevel. Ten westen, eenvoudige bedrijfsgebouwen van hoeve en van vroegere stokerij.


ID: 34598 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Prieelstraat 4 (Aalter)
Hoeve met losse bestanddelen op omhaagd erf afgesloten met ijzeren hek. Achterin gelegen boerenhuis van vier (?) traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) uit de 18de eeuw.


ID: 33371 | Bouwkundig element

Hoeve Prinsenhof

Prinsengoeddreef 39 (Aalter)
Historisch belangrijke hoeve en neerhof van het voormalige grafelijke domein en foncier van de heerlijkheid van het Knesselaarse, minstens opklimmend tot begin 13de eeuw doch vermoedelijk van Frankische oorsprong en oudste nederzetting in de streek. Aangepast boerenhuis van oorspronkelijk vijf + twee traveeën onder zadeldak, vermoedelijk vernieuwd in de loop van de 19de eeuw.


ID: 35018 | Bouwkundig element

Goed te Boris

Reigerbeekstraat 1 (Aalter)
Eertijds omwald goed met vandaag nog resten van omgrachting. Zetel van een heerlijkheid, reeds vermeld in 1448. Ten noorden, boerenwoning van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, uit eerste helft 19de eeuw. Twee parallelle dienstgebouwen met schuur en stallen, gedateerd 1866 en 1867. Ten noorden, bakhuis gelegen aan de straat en vijver.


ID: 33408 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Saluinstraat 2 (Aalter)
Typische, heden gerenoveerde 19de-eeuwse hoeve met woonhuis, bakhuis en schuur op begraasd erf met boomgaard.