1011 resultaten
ID: 82424 | Bouwkundig element
Boeveriestraat 18 (Brugge)
Kloostercomplex tussen de Boeverie-, de Klok- en de Maagdenstraat.
ID: 82435 | Bouwkundig element
Boeveriestraat 45-49 (Brugge)
Het klooster met tuin is geleidelijk aan gebouwd en uitgebreid. Geheel beslaat een ruime oppervlakte tussen de Boeveriestraat en de Koning Albertlaan.
ID: 29867 | Bouwkundig element
Boomgaardstraat 1, Kandelaarstraat 1, Verversdijk 16 (Brugge)
Voormalig jezuïetencollege. Gebouwencomplex ingesloten in het noorden door de Hoornstraat, in het zuiden door de Kandelaarstraat, in het westen door het Sint-Maartensplein en in het oosten door de Verversdijk. Gebouwencomplex is fasegewijs tot stand gekomen.
ID: 29235 | Bouwkundig element
Burg (Brugge)
Het zogenaamde Burghotel (1987-1989) bewaart in de kelderverdieping resten van het koor van de voormalige Sint-Donaaskerk.
ID: 83120 | Bouwkundig element
Carmersstraat 100 (Brugge)
Voormalige ingangspoort van "het klooster der Grauwzusters van Aardenburg". In 1609 schenkt aartshertog Albrecht de Grauwzusters van Aardenburg een huis aan de Carmersstraat met aanpalende gronden. Op de strook tussen Rolweg en Carmersstraat bouwen ze hun klooster.
ID: 83118 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Carmersstraat 83-87, Snaggaardstraat 56 (Brugge)
Gebouwenblok ten zuiden begrensd door de Carmersstraat, ten noorden door de Snaggaardstraat en ten westen door de Speelmansstraat. Het deels ommuurde complex bestaat uit verschillende gebouwen- en gebouwengroepen met bijhorende tuinen die er werden opgetrokken vanaf circa 1647 tot de 20ste eeuw.
ID: 306921 | Bouwkundig element
Dijver, Eekhoutstraat, Groeninge, Gruuthusestraat, Guido Gezelleplein, Kartuizerinnenstraat, Kastanjeboomstraat, Katelijnestraat, Mariastraat, Nieuwstraat, O.-L.-Vrouwekerkhof-Zuid, Oude Burg, Wollestraat (Brugge)
Deze bescherming betreft de Dijver, het Arentshuis, het Gruuthuse en de Onze-Lieve-Vrouwekerk met omgeving.
ID: 82581 | Bouwkundig element
Ezelstraat 26 (Brugge)
Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), naar aanleiding van de integratie bij het klooster van de ongeschoeide karmelieten (nummer. 28) "GHEBOUWDT / TEN JAERE / 1906" zie gevelstenen. Neobarokke, verankerde bakstenen trapgevel met typisch gebruik van simili.
ID: 82583 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Ezelstraat 28 (Brugge)
Complex bestaande uit kerk, aanpalend klooster met twee kloosterhoven en achteraan een uitgestrekte, ommuurde tuin die ten noorden grenst aan de Jan Boninstraat.
ID: 83244 | Bouwkundig element
Ganzenplein 5, 5B (Brugge)
Breedhuis met onregelmatige travee-indeling en twee bouwlagen. onder gebogen zadeldak (mechanische pannen). Voorliggend tuintje afgesloten met een ijzeren hek op arduinen sokkel van 1914. De oude constructie gaat terug tot de 16de eeuw, zie sporen in het baksteenmetselwerk. Huidig uitzicht resultaat van verbouwingen in de loop van de 19de eeuw en opschikkingswerken in de loop van 2000.