889 resultaten
ID: 74022 | Bouwkundig / Landschappelijk element
St.-Martensstraat 5 (Brakel)
Pastorie met laag ommuurd voortuintje. Dubbelhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder wolfsdak, gebouwd in 1839. Ruime achtertuin, afgesloten door bakstenen muur. In de as van de achterdeur opgericht achthoekig bakstenen tuinpaviljoentje met plat dak.
ID: 73981 | Bouwkundig element
Tamelbroekstraat 16 (Brakel)
Aanvankelijk blokvormig herenhuis; onderkelderd dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak, gebouwd in 1845; eind 19de eeuw aangepast met aanbouw toren tegen voorgevel. Aanhorigheden met koetshuis en paardenstallen omvatten twee gebouwen aan weerszij van het kasteel onder schilddak. Bakstenen ommuring van omringend vroeger kasteelpark aan de straat tegenover het kasteel onderbroken door ijzeren hekwerk; fraai centraal openzwaaiend hek aan ijzeren hekpijlers.
ID: 12823 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Azalealaan 1-5, Gemeentepark, Graaf Reusensdreef 1-2, 4, Hemelhoevedreef 1 (Brasschaat)
In het centrum, aan de zuidzijde van de kerk ligt het Park van Brasschaat met vijvers, fonteinen, aanplantingen, rozentuin, hertenpark, sportterreinen en bossen die zich uitstrekken tot aan het Peerdsbos.
ID: 101846 | Bouwkundig element
Hoogboomsteenweg (Brasschaat), Hoogboomsteenweg , Oude Gracht (Kapellen)
Bebost domein, bij het afgebroken kasteel uit het vierde kwart van de 19de eeuw, met talrijke vijvers, dreven en weiland.
ID: 54363 | Bouwkundig element
Hendrik Consciencelaan 2 (Bredene)
Blikvangende, eclectische villa gesigneerd architect André-Louis Daniëls (Oostende), circa 1908 gebouwd en gelegen op hoekperceel bij de Peter Benoitlaan. Voortuin, ommuurd en met twee smeedijzeren toegangshekken tussen bakstenen pijlers. Grosso modo L-vormig gebouw met souterrain en één bouwlaag onder leien wolf- en dito zadeldak met getrapte dakvensters, in de oksel gedomineerd door ronde huistoren.
ID: 205973 | Bouwkundig element
Kapelstraat (Bredene)
Het duinpaviljoen te Bredene is een exponent van de strandcultuur, tevens in andere kustgemeenten voorkomend.
ID: 82851 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Annuntiatenstraat 101 (Brugge)
"Heester" uit de 18de eeuw, of "huyzeken van plaisance", "maison de plaisance" met belvedère gelegen in een ommuurde tuin tussen Annuntiaten- en Kleine Nieuwstraat. Oorspronkelijk, grotere beboomde tuin door een 19de-eeuwse verkaveling herleid tot een grastuin met solitaire beuk en rij gekandelaarde linden langs de Annuntiatenstraat. Witbeschilderde tuinmuur met steunberen en segmentboogpoortje met arduinen omlijsting met jaartal "1756". Rechts segmentboogvormige inrijpoort. Aan de Kleine Nieuwstraat torent de belvedère boven de verankerde, blinde bakstenen muur.
ID: 302193 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Bargeweg, Begijnenvest, Boeveriestraat, Boninvest, Buiten Boeverievest, Buiten Smedenvest, Buiten de Smedenpoort, Ezelpoort, Ezelstraat, Filips de Goedelaan, Gentpoortstraat, Gentpoortvest, Gistelse Steenweg, Graaf Visartpark, Guido Gezellelaan, Hendrik Consciencelaan, Hoefijzerlaan, Katelijnestraat, Katelijnevest, Kazernevest, Ketsbruggestraat, Kruisvest, Lange Vesting, Langestraat, Oude Vestingstraat, Scheepsdalelaan, Singel, Smedenstraat, Van Voldenstraat, Werfstraat (Brugge)
De geplantsoeneerde Brugse vesten vormen een zeldzaam en gaaf bewaard voorbeeld van een 19de-eeuwse wandelpromenade aangelegd bovenop de oorspronkelijke stadsverdedigingsstructuren. Ze omringen de historische binnenstad met een eivormig tracé.
ID: 77254 | Bouwkundig element
Brieversweg 91 (Brugge)
Laag huisje in rode baksteen onder schilddak en met dakruiter. Centrale ingang benadrukt door dakvenster met puntgevel met houten afboording.
ID: 74772 | Bouwkundig element
Buiten de Smedenpoort (Brugge)
Eenlaagsgebouw onder mansardedak (Vlaamse pannen) gebouwd in 1886. Verankerde baksteenbouw witbeschilderd boven een zwarte plint.