Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

451 resultaten


ID: 26607 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Onze-Lieve-Vrouw Geboorteparochie met tuin

Mariakerkeplein 1 (Gent)
De eerste pastorie dateerde uit de 17de eeuw, heropgebouwd in 1782 en met één verdieping verhoogd in 1853. In 1859 omsloten door witgekalkte muur met ijzeren hek tussen vierkante bakstenen pijlers met siervaasbekroning. Bakstenen dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met dakruitertje. Linker aanbouwsel met één bouwlaag onder lessenaarsdak en haaks op hoofdgebouw ouder dienstgebouw met gewitte gevel, gepikte plint en zadeldak. Omgevende beboomde en ommuurde tuin.


ID: 26630 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Bavoparochie met tuin

Mendonkdorp 56 (Gent)
Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak naar ontwerp van E. de Perre-Montigny van 1863. Verankerd bakstenen gebouw met voorgevel tussen hoekpilasters en aflijnend baksteenfries. Omgevende, deels ommuurde tuin.


ID: 26396 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Dekenij-pastorie Sint-Gerulfparochie met tuin

Oude-Abdijstraat 56 (Gent)
Classicistische pastorie opgetrokken in opdracht van de Abdij van Drongen in 1773. Het is een representatief voorbeeld van een pastorie uit de tweede helft van de 18de eeuw die haar volledige configuratie inclusief tuin, ommuring met kapel en koetshuis heeft bewaard.


ID: 26886 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Denijsparochie met tuin

Pastorijdreef 2 (Gent)
Ruim dubbelhuis met voortuin afgesloten door een ijzeren hek op bakstenen voet, rechts omhaagd en pastorietuin met deels bewaarde aanleg. Voorgevel in neogotische stijl, volgens bouwaanvraag van 1881 en gesigneerd V. Hoecke, bouwkundige.


ID: 18681 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Coletaparochie met tuin

Sint-Coletastraat 18 (Gent)
Onderkelderd neogotisch dubbelhuis van twee bouwlagen en zeven traveeën, onder zadeldak, van circa 1890. Bakstenen lijstgevel met licht uitspringend middenrisaliet van drie traveeën bekroond met hoge trapgevel van 11 treden met topstuk. Aansluitende tuin.


ID: 18687 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie van de Sint-Jan-Baptistparochie met tuin

Sint-Jan-Baptiststraat 11 (Gent)
Pastorie, opgetrokken tijdens de bouw van de neogotische kerk. Second-empiregebouw, gedateerd in de sluitsteen van de deur 1866, volgens bouwaanvraag van 1864 naar ontwerp van stadsarchitect Ch. Leclerc-Restiaux. Aansluitende tuin.


ID: 26913 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Heilige Kruisparochie met tuin

Sint-Kruis-Winkeldorp 65 (Gent)
Pastorie daterend van circa 1860, naar ontwerp van architect Edmond de Perre-Montigny. Achterin gelegen pastorie in grote omwalde tuin aansluitend bij de Heilige Kruiskerk met kerkhof. Bakstenen dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak.


ID: 25902 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie van de Sint-Jacobsparochie met tuin

Steendam 11 (Gent)
De pastorie van Sint-Jacob werd in 1952 deels afgebroken en heropgebouwd naar plannen van Valentin Vaerwyck en Jean Hebbelynck, met recuperatie van bestaande elementen zoals de barokke, 18de-eeuwse deuromlijsting. Aansluitende tuin.


ID: 26834 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Amandusparochie met tuin

Visitatiestraat 7, 7A (Gent)
Alleenstaande pastorie, met voortuin en fraai ijzeren toegangshek tussen vernieuwde bakstenen hekpijlers. Neoclassicistisch dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak, opgetrokken in 1855-1856 naar ontwerp van architect Poelman. Aansluitende tuin naast en achter de woning.


ID: 26943 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Classicistische pastorie Sint-Catharinaparochie met tuin

Vroonstalledries 47 (Gent)
Volgens memoriaal gebouwd in 1768 in opdracht van bisschop Maximilianus Antonius van der Noot, bisschop van Gent in 1742-70, toen ook graaf van Evergem. Alleenstaand huis in ommuurde tuin afgesloten door een ijzeren hek tussen dubbele vierkante pijlers. Bakstenen gevel in classicistische stijl, dubbelhuistype in ossenbloedkleur geschilderd; vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met dakruitertje.