Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2368 resultaten


ID: 28088 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Langestraat 54 (Maarkedal)
Semigesloten hoeve rondom gekasseid, onregelmatig vierhoekig erf, met vroegere mestvaalt in noordoosthoek. IJzeren voetgangershek in zuidoostelijke erfhoek. Ten noordwesten, achterin gelegen boerenwoning van aanvankelijk zes traveeën en één bouwlaag minstens opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 27953 | Bouwkundig element

Hoeve met molenaarswoning

Markette 16 (Maarkedal)
Gewitte bakstenen gebouwen met gepikte plint en pannen zadeldaken, opgericht in U-vorm rond gekasseid voorerf, wellicht deels opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw en vermoedelijk aangepast in de tweede helft van de 19de eeuw. Aan de overzijde van de straat stond voorheen de bijbehorende houten korenwindmolen, gesloopt in 1937.


ID: 27899 | Bouwkundig element

Hoeve

Nederholbeekstraat 111A (Maarkedal)
Achterin gelegen verwaarloosde voormalige hoeve gebouwd in U-vorm naast de Holbeek, heden varkensstallen. Gewitte bakstenen gebouwen onder golfplaten zadeldaken wellicht opklimmend tot de 18de eeuw met latere aanpassingen onder meer van muuropeningen.


ID: 28028 | Bouwkundig element

Hoeve

Tenhole 1 (Maarkedal)
Achterin gelegen voormalige hoeve. Bakstenen boerenwoning van zes traveeën, onder nogal steil zadeldak, in kern waarschijnlijk opklimmend tot de 18de eeuw doch met enige latere aanpassingen. Ten zuidwesten, dwarsschuur in hout- en leembouw onder zadeldak.


ID: 28113 | Bouwkundig element

Hoeve gedateerd 1766

Weverbeekstraat 4 (Maarkedal)
Voormalige hoeve in L-vorm met de laatste in Maarkedal overgebleven authentieke woning in vakwerkbouw met lemen vullingen; naar verluidt afkomstig van de omgeving van de kerk en hier heropgericht. Boerenwoning van zes traveeën onder steil overstekend zadeldak met ten westen wolfseind. Ten oosten, loodrecht, aansluitende dwarsschuur met stallen, waarschijnlijk bijgevoegd in de tweede helft van de 19de eeuw. Naast de straat, bakhuisje van het tweedelige type.


ID: 73432 | Bouwkundig element

Stadswoning

Markt 51 (Maaseik)
Het gebouw heeft een kern uit de eerste helft van de 17de eeuw, te zien aan de smeedijzeren muurankers met krullen. Achter de verbouwde gevels bevindt zich een vakwerkconstructie. Vanaf het einde van de 18de eeuw was ‘Au Pascha’ een herberg.


ID: 72351 | Bouwkundig element

Putshoeve

Nielerstraat 31 (Maaseik)
Langgestrekte hoeve met oude kern mogelijk opklimmend tot de 18de eeuw. Ordonnantie: stal-dwarsschuur-stal-woonhuis.


ID: 73449 | Bouwkundig element

Boerenburgerhuis

Schillingsstraat 33 (Maaseik)
De boerenburgerwoning is een restant van een voormalige stadshoeve uit de 18de eeuw en is één van de weinige overgebleven voorbeelden van vakwerkbouw in Maaseik.


ID: 73462 | Bouwkundig element

Stadswoning in vakwerkbouw

Vullerstraat 37, 37A-B (Maaseik)
Gerestaureerd huis met kern in stijl- en regelwerk, en versteende ondervernieuwing uit de 17de eeuw.


ID: 1136 | Bouwkundig element

L-Vormige hoeve

Grotestraat 49 (Maasmechelen)
L-vormige hoeve, waarschijnlijk uit de eerste helft van de 19de eeuw, waarvan de afbraak aan de gang is. Afgelegen tegenover de straat.