Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

8061 resultaten


ID: 54639 | Bouwkundig element

Moorzelehof

Vijfwegestraat 19 (De Haan)
De hoeve staat met omwalling afgebeeld op de Grote Kaart van het Brugse Vrije door Pieter Pourbus (1571) en gekopieerd door Pieter Claeissens (1601). Op de Ferrariskaart (1770-1778) afgebeeld met U-vormige opstelling.


ID: 54640 | Bouwkundig element

Hoeve De Vlakte

Vijfwegestraat 22 (De Haan)
Voormalige pachthoeve van de Infirmerie van De Wijngaerde (Brugge), eigenaar van enkele pachthoeven in Klemskerke en Vlissegem.


ID: 214286 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Vinkendreef 6 (De Haan)
Hoeve van het langgeveltype met geïncorporeerde schuur en stalling, gebouwd circa 1900.


ID: 54600 | Bouwkundig element

Bloemenhof

Vissersstraat 13 (De Haan)
Het "Bloemenhof" (zie gevelopschrift) is een achterin gelegen langgestrekte hoeve waarvan het woonhuis in 1952 volledig werd verbouwd met plat dak en brede trapgevel.


ID: 54589 | Bouwkundig element

Clemenshof

Vlissegemstraat 17 (De Haan)
Hoeve gelegen ten zuidoosten van de kerkhofmuur aan de rand van de dorpskern, toegankelijk via een rechte, onverharde oprit. Het boerenhuis dateert volgens jaarankers in de westgevel van "1760".


ID: 54593 | Bouwkundig element

Populierenhof

Vosseslag 23 (De Haan)
Dwars op de straat georiënteerde langgestrekte hoeve met geïncorporeerde stal en schuur. De hoeve gaat zeker terug tot vóór de opmaak van het primitief kadasterplan (circa 1830).


ID: 54644 | Bouwkundig element

Kapelhof

Warvinge 25 (De Haan)
Dorsphoeve, een voormalig schaapsgoed "KAPELHOF" zie houten bord. Gelegen in de dorpskom van Vlissegem vlakbij de kerk en met het boerenhuis opgenomen in de aaneengesloten bebouwing langs de straat.


ID: 214288 | Bouwkundig element

Hoeve Henselhof

Watergangstraat 4 (De Haan)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen, bereikbaar via een lange en bochtige asfaltweg.


ID: 135398 | Landschappelijk geheel

Westhoekduinen, duinen van Cabour, De Moeren en plateau van Izenberge

Adinkerke, De Panne (De Panne), Bulskamp, De Moeren, Houtem, Veurne (Veurne)
Dit gebied omvat het gave zeeduinlandschap van strand en jonge duinen (Westhoekduinen, Krakeelduinen, het Calmeynbos en de Oosthoekduinen), het open poldergebied van Adinkerke, de fossiele binnenduinen van Adinkerke-Ghyvelde (met het domein Cabour en het Garzebekeveld), het rationeel ingerichte droogmakerijlandschap van de Frans-Belgische Moeren met een ringsloot, enkele resterende poldermolens en de zogenaamde Buitenmoeren en de overgang naar het Plateau van Izenberge met de dorpskernen van Houtem en Wulveringem en talrijke historische hoeven en gehuchten met landelijke bebouwing. De panoramische zichten naar de zee en naar het binnenland bieden weidse vergezichten.


ID: 16265 | Bouwkundig element

Hoeve Noordgasthuis

De Pannelaan 95 (De Panne)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse opstelling van de gebouwen rondom een verhard erf, gelegen achter de duinengordel, ten zuiden van het Langgeleed en bereikbaar via een verharde oprit.