Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2944 resultaten


ID: 44115 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Zonnebekestraat 80 (Langemark-Poelkapelle)
Aan de straat gelegen wederopbouwhoeve met losse bestanddelen van 1923, teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 47783 | Bouwkundig element

Hoeve Hof van Ringoet

Blijstraat 4 (Lebbeke)
Schuin ten overstaan van de straat ingeplant boerenburgerhuis met driehoekig voortuintje. Langwerpig rechthoekig dubbelhuis van anderhalve bouwlaag en zeven traveeën breed afgedekt met zadeldak. In U-vorm achter de woning aansluitende lagere bedrijfsgebouwen rondom een ruim gekasseid erf.


ID: 47788 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Martinusparochie met tuin

Dorp 9 (Lebbeke)
Haar huidig uitzicht verkreeg de pastorie uiteindelijk pas in 1864-1865 volgens plannen van 1863 van bouwmeester Alexander Carael. Het bestaande ondiepe langwerpige huis werd daarbij deels vervangen door een bakstenen dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen op kelderverdieping. Deels ommuurde pastorietuin met toegang via een fraai ijzeren hek tussen bakstenen hekpijlers.


ID: 47798 | Bouwkundig element

Hoeve Hof ter Meys

Fonteintje 17 (Lebbeke)
Gebouwd in 1867 ter vervanging van een bestaande hoeve links van een onbebouwd omgracht perceel . Aan de straat ingeplant boerenhuis met dubbelhuisopstand, één bouwlaag en vijf traveeën tellend onder pannen zadeldak.


ID: 88641 | Bouwkundig element

Hofje van Zeven Weeën

Grote Plaats (Lebbeke)
In boogvorm ingeplante zeven neogotische bakstenen kapellen, aangelegd op het oostelijk deel van de pastorietuin in 1905. Op 3 mei 1908 werd in de Hof een levensgroot Onze-Lieve-Vrouwenbeeld naar ontwerp van beeldhouwer Aloïs De Beule onthuld. Het werd vernietigd tijdens de Eerste Wereldoorlog en in 1933 vervangen door het huidige bronzen beeld.


ID: 47712 | Bouwkundig element

Villa

Heizijdestraat 12 (Lebbeke)
Villa met omringende tuin, van de straat afgesloten door ijzeren hekken op bakstenen voet, tussen vierkante gemetste hekpijlers; voetgangershek tegenover de deur en dubbel hek rechts met oprit, volgens het kadasterarchief gebouwd door F. Hofmans-Saelmans in 1926.


ID: 47713 | Bouwkundig element

Villa

Heizijdestraat 14 (Lebbeke)
Eclectische villa in grote tuin van de straat afgesloten door fraaie ijzeren hekken op bakstenen muurtje met arduinen dekplaat en gebouwd in 1926 samen met het nummer 10, door F. Hofmans-Saelmans. Rechts vrijstaand voormalig wagenhuis in dezelfde stijl, aangepast tot garage.


ID: 47854 | Bouwkundig element

Brouwerswoning

Kerkhofstraat 1 (Lebbeke)
Villa gebouwd in 1923 als brouwershuis van de familie J. Wagon en gelegen in grote omhaagde tuin met blinde zijgevel gericht naar de straatkant. Fraai ijzeren toegangshek aan gietijzeren zuilen.


ID: 47717 | Bouwkundig element

Villa Hofman

Kerkstraat 12-14 (Lebbeke)
Villa Hofman, beschermd als monument bij Ministerieel Besluit van 12.12.2002. Typisch landhuis, gebouwd in eclectische stijl in 1907 door de familie Hofman-Segers. Woning ingeplant in een grote tuin met parkallure, achteraan reikend tot aan de beek, aan de straat afgesloten door een fraai ijzeren hek op bakstenen voet met arduinen dekplaat.


ID: 47719 | Bouwkundig element

Bloemistenwoning en -bedrijf

Korte Breestraat 10 (Lebbeke)
Bloemistenwoning en –bedrijf uit het interbellum, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1934 door hovenier Fr. Delcor-Van Waeyenberg. Vrijstaande woning met voortuin afgesloten door fraaie ijzeren hekken tussen vijf hoge gietijzeren zuilen; toegangshekken links en rechts.