Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

3539 resultaten


ID: 32652 | Bouwkundig element

Hoeve Ter Cruusstraete

Hillestraat 2 (Heuvelland)
Wederopbouwhoeve. Vooroorlogs boerenhuis naar verluidt dieperin gelegen. Teruggaand op de regionale 19de-eeuwse hoevebouw. Losse, lage bestanddelen rondom een deels begrint, deels gebetonneerd erf; ten zuiden, toegangshek; boerenhuis, stalvleugel en dwarsschuur, respectievelijk ten zuidoosten en ten westen.


ID: 32654 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Hillestraat 8 (Heuvelland)
Boerenhuis van een voormalige hoeve met losse bestanddelen, naar ontwerp van architect C. Schmidt uit het begin van de jaren 1920. Teruggaand op de regionale hoevebouw en voorzien van streekeigen bouwelementen. Straatgevel met twee opkamertraveeën links en vijf traveeën. De twee opkamertraveeën lopen uit op een trapgevel, voorzien van een houten muurkapelletje.


ID: 32657 | Bouwkundig element

Herenhoeve en brouwerij

Koudekotstraat 1 (Heuvelland)
Herenhoeve en brouwerij uit de jaren 1920, teruggaand op de regionale 19de-eeuwse bouwtrant. Lage bestanddelen met semigesloten opstelling rondom een begrint erf; ten noordoosten, boerenburgerhuis met wagenhuis; stal en brouwerijgebouwen respectievelijk ten zuiden en ten oosten; gietijzeren armpomp voor het boerenhuis. Onderkelderde brouwerijgebouwen met moutast.


ID: 32630 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kriekstraat 2 (Heuvelland)
Hoeve heropgebouwd in 1923 zie jaartal in rechter zijgevel van de dwarsschuur. Naar verluidt, vooroorlogse hoeve dieper gelegen en teruggaand op de regionale 19de-eeuwse hoevebouw zie, opstelling.


ID: 32655 | Bouwkundig element

Hoeve De Panele

Kruisabelestraat 24 (Heuvelland)
Langgestrekt hoevetje naar ontwerp van architect A. Verstraete van 1923. Vooroorlogse hofstede naar verluidt niet op dezelfde plaats gelegen. Teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 32727 | Bouwkundig element

Hoevetje

Langedreef 11 (Heuvelland)
Wederopbouwhoevetje teruggaand op regionale hoevebouw zie, opstelling-indeling: langgestrekt boerenhuis (nok parallel aan de straat) met links staltravee + dwarsschuurtje + drie traveeën tellend woonhuis; voorliggende moes- en bloementuin, afgezet met betonnen muurtje en haag.


ID: 32634 | Bouwkundig element

Herenhoeve Traisnel

Lokerstraat 49 (Heuvelland)
Imposante herenhoeve aan de voet van de Kemmelberg; jaartal 1925 in rechter stalzijgevel. Uitvoering enigszins afwijkend van het voorontwerp, echter teruggaand op de regionale 19de-eeuwse hoevebouw, zie opstelling.


ID: 32703 | Bouwkundig element

Pastorie Onze-Lieve-Vrouwparochie

Markt 16 (Heuvelland)
Gelegen ten oosten van de kerk. Alleenstaand huis, midden ommuurde tuin; vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit het begin van de jaren 1920. Donkerrode baksteenbouw.


ID: 32685 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve 1922

Millekruisestraat 10 (Heuvelland)
Wederopbouwhoevetje van 1922, zie datering in rechter zijgevel van het boerenhuis; naar verluidt oorspronkelijk 19de-eeuws hoevetje, deels verwoest tijdens de Eerste Wereldoorlog. Heropbouw aansluitend bij de regionale 19de-eeuwse hoevebouw.


ID: 32635 | Bouwkundig element

Hoeve Busschaertlinde

Millekruisestraat 2 (Heuvelland)
Grote hoeve heropgebouwd in het begin van de jaren 1920 zie onder meer jaarsteen 1925 van Mariakapelletje en grosso modo teruggaand op de regionale 19de-eeuwse hoevebouw.