Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

27975 resultaten


ID: 5245 | Bouwkundig element

Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Kloosterstraat 34 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl op de hoek van Kloosterstraat en Vlaanderenstraat, te dateren in het derde kwart van de 19de eeuw. Afgeschuind hoekhuis van zeven traveeën en vier bouwlagen onder een latere pseudo-mansarde.


ID: 5246 | Bouwkundig element

Gekoppelde winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Kloosterstraat 36-38 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde winkelhuizen in second-empirestijl, gebouwd in opdracht van de koopman Matheus Pasmans, naar een ontwerp door Corneille Van Besten. Van deze aannemer zijn in Antwerpen bouwprojecten teruggevonden uit midden jaren 1850 tot midden jaren 1870.


ID: 5248 | Bouwkundig element

Gekoppelde winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Kloosterstraat 92-94 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde winkelhuizen in neoclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1880 gebouwd in opdracht van de heer F. Van Neylen. Nummer 92 is gesloopt voor een nieuwbouwflat in 2006, nummer 94 is vernield door een explosie in 1989.


ID: 305113 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing met werkplaats in eclectische stijl

Knyffstraat 4-8 (Antwerpen)
Eenheidsbebouwing van drie meergezinswoningen in eclectische stijl, met een achter het nummer 8 gelegen werkplaats met inrij. De panden zijn in 1915 als vroegste bebouwing in de straat opgetrokken door de bouwmaatschappij die ook instond voor het trekken en verkavelen van de Knyffstraat en de parallelle Basseliers- en Ravelsbergstraat, maar welke door het ontbreken van de gegevens in de kadastrale legger niet kon worden geïdentificeerd.


ID: 5259 | Bouwkundig element

Ateliers en pakhuis van de Imperial Continental Gas Association

Kolveniersstraat 14 (Antwerpen)
Ateliers en pakhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl, gebouwd in opdracht van de Imperial Continental Gas Association, naar een ontwerp door de architect Henri Thielens uit 1898. Samen met de ateliers kwam op hetzelfde perceel zijde Meir het kantoorgebouw met winkel van de gasmaatschappij tot stand, ontworpen door de architect Emile Thielens.


ID: 5265 | Bouwkundig element

Geheel van café en twee winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Komedieplaats 17 (Antwerpen)
Geheel van oorspronkelijk een café en twee winkelhuizen in neoclassicistische stijl op de oostelijke kop van het bouwblok gevormd door Komedieplaats, Ketelstraat en Schuttershofstraat, naar een ontwerp door de architect Lievin Van Opstal uit 1877. Opdrachtgevers waren Gérard en Julien Chansel, handelaars in regenschermen.


ID: 5266 | Bouwkundig element

Gekoppelde winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Komedieplaats 2-4 (Antwerpen)
Geheel van twee volgens repeterend schema gekoppelde winkelhuizen in neoclassicistische stijl, opgetrokken in opdracht van de rentenier en katholiek politicus William Solvyns, naar een ontwerp door architect Jacobs uit 1888. Deze is mogelijk te identificeren met Joannes Franciscus Jacobs, een aannemerszoon actief vanaf midden jaren 1870.


ID: 5262 | Bouwkundig element

Winkelhuis in Louis-Philippestijl

Komedieplaats 3 (Antwerpen)
Winkelhuis in Louis-Philippestijl, gebouwd in opdracht van F.A. Myin namens de kinderen Myin, naar een ontwerp door de architect Bartholomeus De Proost uit 1857. Oorspronkelijk slechts drie bouwlagen en een mezzanine hoog, liet P.J. Myin-Fillet opnieuw namens de kinderen Myin het pand in 1860 verhogen met een vierde bouwlaag en mezzanine.


ID: 5267 | Bouwkundig element

Winkelhuis in eclectische stijl

Komedieplaats 6 (Antwerpen)
Winkelhuis in eclectische stijl naar een ontwerp door de architecten Jean Baptiste en Emile Vereecken uit 1901. Opdrachtgever was jonkheer René Jacques della Faille de Waerloos, die resideerde op het kasteel “Den Brandt”. Het perceel paalde achteraan aan het stadshotel van de familie in de Huidevettersstraat.


ID: 5268 | Bouwkundig element

Gekoppelde winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Komedieplaats 8-10 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde winkelhuizen in neoclassicistische stijl, gebouwd in opdracht van de heer C. Cardon-Kramp, naar een ontwerp door de architect Edmond Leclef uit 1880. Representatief voor het vroege zelfstandige oeuvre van Edmond Leclef, die de succesvolle praktijk van zijn in 1878 overleden vader Heliodore Leclef voortzette.