Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2476 resultaten


ID: 54885 | Bouwkundig element

Couvent et école de filles

Oude Nieuwpoortstraat 10A-B, Santhovenstraat 1B (Middelkerke)
Voormalig couvent et école de filles met voorliggend, laag ommuurd grasperkje. In 1923-24 heropgebouwd in sobere neogotische stijl naar ontwerp van architecten C.Pil & H. Carbon uit 1921. Directiewoning en klassenvleugel van respectievelijk vijf en twaalf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak.


ID: 55081 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Pietersparochie

Sint-Pietersstraat 8 (Middelkerke)
Pastorie naar ontwerp van architect T. Raison van 1920 gelegen ten noorden van de kerk. Alleenstaand dubbelhuis midden ommuurde tuin, aan voorzijde omhaagd. Heropgebouwd qua indeling en opstand in aansluiting bij de traditionele bouwtrant van de landelijke pastorieën uit het einde van de 18de eeuw.


ID: 55090 | Bouwkundig element

Hoeve 't Dorpshof

Spermaliestraat 255 (Middelkerke)
18de-eeuwse hoeve met lage, bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken U-vormig en gesloten opgesteld rondom een erf met centrale putvaalt. Ten zuidoosten, erftoegang gemarkeerd door middel van vierkante witgekalkte hekpijlers met piramidebekroning; Marianisje links. Boerenwoning, schuur met wagenhuis en stalvleugel respectievelijk ten zuiden, ten oosten en ten noorden.


ID: 55126 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Laurentiusparochie

Westendelaan 310 (Middelkerke)
Pastorie ten westen van de kerk, heropgebouwd in 1921 door aannemer Desneux, naar ontwerp van architecten C. Pil & H. Carbon uit 1920. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen op verhoogde begane grond. Oostelijke inkompartij met tudorboogvormige deur in uitgewerkte bakstenen omlijsting waarboven Marianis.


ID: 55129 | Bouwkundig element

Lager en Kleuteronderwijs Sint-Lutgardis

Westendelaan 344-346 (Middelkerke)
Bakstenen schoolhuis en nevenliggende klassenvleugel heropgebouwd in 1922 in neo-Vlaamse-renaissance-stijl, naar ontwerp van architect Jules Gunst. Schoolhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen op verhoogde begane grond; zadeldak met centraal dakvenster in trapgevel. Klassenvleugel rechts in dito bouwtrant, in 1952 aangepast en verhoogd naar ontwerp van architect Louis Dochy.


ID: 52939 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Jozefsparochie met devotieparkje

St.-Jozefslaan 89 (Mol)
Pastorie in neogotische stijl van 1904 naar ontwerp van J. Taeymans. In de tuin een Lourdesgrot uit 1936 en een devotieparkje van 1945.


ID: 24154 | Bouwkundig element

Parochiezaal Patria van de dekenij Roeselare

6e Jagersstraat 4 (Moorslede)
Complex met zaal en huis op de hoek met verbindingsweg 6e Jagersstraat-Kerkstraat; tussenliggende tuin afgezoomd door muur met poortje. Neogotisch getinte feestzaal: acht traveeën op deels licht verhoogde begane grond, en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, bitume).


ID: 302170 | Bouwkundig element

Kleine ommegang

Azalealaan, Ketenstraat, Plaats, Remi-Dewittestraat, Ridder-Janlaan (Moorslede)
De bouw van de ommegangkapellen in 1902 viel samen met de wijding en de kroning van het 'miraculeuze beeld van Onze-Lieve-Vrouw' in de basiliek.


ID: 24016 | Bouwkundig element

Kapelletjes van de Grote Ommegang

Bakkerhoekstraat (Moorslede)
Drie kapelletjes die deel uitmaken van de zogenaamde Grote ommegang , die in veertien statiën het lijden van Christus weergeeft; de ommegang start op de Plaats ter hoogte van de basiliek (het "Verraad van Judas"), en gaat verder via de Ledegemstraat, Kleppestraat, Millesteenstraat/Baron Holvoetstraat, de Bakkerhoekstraat, Geluwestraat en eindigt in de crypte van de kerk (de graflegging).


ID: 24024 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Beselarestraat 30 (Moorslede)
Heden winkelpand. Breedhuis uit de tweede helft van de 20ste eeuw van vier traveeën en twee bouwlagen onder gebogen zadeldak.