Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

3059 resultaten


ID: 34150 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kruisbeeld met populierenrij

Hoekstraat (Lochristi)
Wegkruis, zogenaamd Kruis-Lieven-Heer, op hoge vierkante arduinen sokkel. Kruisbeeld voor een rij van vijf populieren bij het eind van de Persijzerstraat. Christusbeeld aan kruis (vervangen in 1917) tegen uitgesneden houten bord onder zadeldak.


ID: 132061 | Landschappelijk element

Twee paardenkastanjes als welkomstbomen bij Kasteel Mullié

Nerenhoek 37 (Lochristi)
Twee opgaande paardenkastanjes flankeren de inkompoort van het kasteelpark bij het voormalige Kasteel van de Woestijne en functioneren er als welkomstbomen.


ID: 131599 | Landschappelijk element

Hoog geknotte linde als vredesboom

Zeveneken-Dorp (Lochristi)
Op het dorpsplein en langs het smeedijzeren hek bij de kerkhof van de Sint-Eligiuskerk staat een rij van acht bomen waarvan zeven eiken en één linde. De linde is hoog geknot en is hier als vredesboom geplant bij het herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.


ID: 301192 | Landschappelijk element

Gekandelaarde kapellinde op kruispunt van wegen

Braambessenstraat, Catharinastraatje, Heirlandstraat (Lokeren)
Op een kruispunt van wegen staat een gekandelaarde linde. Tegen de stam van de boom is een boomkapel bevestigd. vermoedelijk fungeerde de linde ook als grensboom.


ID: 18133 | Bouwkundig element

Kapel der Miraculeuze kruisen en kruiswegkapellen

Eksaarde-dorp, Kruiskapeldreef, Oosteindeken, Ramstraat (Lokeren)
Bedevaartkapel, in 1626 gebouwd op de plaats waar in 1317 twee kruisen gevonden werden waaraan bovenmenselijke krachten toegeschreven worden. Op de ongeveer 2 kilometer lange weg van de kerk tot aan de kapel zijn veertien kruiswegkapelletjes geplaatst, in zandsteenbouw op arduinen sokkel en daterend van 1877.


ID: 303070 | Landschappelijk element

Afsluitingshaag van hulst, olm en meidoorn

Heirlandstraat 14 (Lokeren)
Het perceel van een woning wordt langs drie zijden afgesloten door een gemengde groene haag. De geschoren haag bestaat uit eenstijlige meidoorn, scherpe hulst en veldiep en loopt langs de straatkant verder door tot op het aangrenzend perceel.


ID: 301661 | Landschappelijk element

Twee opgaande olmen

Kriktestraat (Lokeren)
Twee opgaande olmen staan op de wegberm van de Kriktestraat, en zijn mogelijk aangeplant als welkomstbomen bij de aanpalende voormalige boerenwoning.


ID: 17947 | Bouwkundig element

Hoeve

Moleneindstraat 27 (Lokeren)
Hoeve met woonhuis en dwarsschuur op een met gras begroeid erf met haag. Lindebomen flankeren het ijzeren inrijhek. Woonhuisje met gewitte gevel op gepikte plint; drie + twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, gedateerd 1731.


ID: 17888 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Onze-Lieve-Vrouw van Bijstandkapel

Nonnenbosweg (Lokeren)
Naar verluidt oorspronkelijk behorend aan het eertijds nabijgelegen klooster van Oudenbos. Verzorgde veldkapel omgeven door linden vermoedelijk daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 130030 | Landschappelijk element

Lindenprieel in tuin De Hagewinde

Torenstraat 15 (Lokeren)
Het gewezen St. Benedictusgesticht is vandaag De Hagewinde, een instelling voor gehandicapte kinderen. De tuinen en speelplaatsen tellen nog relicten van de oorspronkelijke groenaanleg. Het lindenprieel vormt een waardevol onderdeel van het plantenassortiment en een mooi voorbeeld van traditioneel onderhouden beplantingen.