Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

3997 resultaten


ID: 26586 | Bouwkundig element

Villa ontworpen door Charles Hoge

Eeklostraat 37 (Gent)
Villa in neoclassiciserende stijl van 1915 naar ontwerp van Charles Hoge. Bakstenen dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak, met uitzicht van een 18de-eeuws-kasteeltje.


ID: 26587 | Bouwkundig element

Twee villa's

Eeklostraat 41, 160 (Gent)
Landhuizen in eenvoudige romantische stijl herinnerend aan de Engelse buitenhuizen, nummer 41 zogenaamd Clos Fleurie naar ontwerp van Jules Lippens, van 1924, nummer 160 heden pastorie uit hetzelfde jaar.


ID: 26588 | Bouwkundig element

Villa ontworpen door J. Cloostermans

Eeklostraat 53 (Gent)
Villa volgens gevelsteen in een hekpijlertje gebouwd naar ontwerp van J. Cloostermans in 1932. Geel bakstenen gebouw met plat dak opgetrokken in nieuwe zakelijkheid. Typisch voorbeeld van de landelijke villa's in deze stijl door de afgeronde en verspringende gevelvlakken met veelvuldig gebruik van terrassen aan de zuidkant.


ID: 26532 | Bouwkundig element

Huis Bruxelman

Frans De Mildreef 5 (Gent)
Villa met burelen, volgens steen met opschrift in een van de samengestelde hekpijlers naar ontwerp van architect A. Van huffel en van 1925, vorm gegeven in een sobere baksteenarchitectuur met regionalistische inslag. Houten hek met merkwaardige middenstijl gesculpteerd in de vorm van een expressief masker.


ID: 300645 | Bouwkundig element

Villa Cools met kinesistenpraktijk

Frans Halslaan 7 (Gent)
Villa, oorspronkelijk met praktijk voor kinesitherapie en zwembad, naar ontwerp van het 'Studiebureel voor architektuur en stedenbouw I. Van Mossevelde en P. Nelis' uit februari 1970 en opgetrokken in opdracht van G. Cools. Het pand is een zeldzaam voorbeeld van brutalistische architectuur, met twee bouwlagen onder een plat dak.


ID: 301758 | Bouwkundig element

Eigen woning van ingenieur Guido De Hondt

Frans Halslaan 8 (Gent)
De woning van Guido De Hondt werd vergund in 1973, hetzelfde jaar als de aanpalende architectenwoning van Jos Van Driessche. Hoewel de plannen bij de bouwaanvraag ingediend werden door Guido De Hondt, zou Jos Van Driessche verantwoordelijk geweest zijn voor het ontwerp. Beide panden vertonen qua vormgeving sterke overeenkomsten.


ID: 57905 | Bouwkundig element

Dokterswoning De Landtsheere

Gaverlandstraat 69 (Gent)
Woning De Landtsheere 1961-1963: Dupuis in samenwerking met Albert Bontridder. De woning strekt zich uit op een lang maar tamelijk smal perceel, oost-west georiënteerd tussen de Leie en de Drongensesteenweg. De verbindingen met de natuur en het landschap via de muuropeningen benadrukken de psychologische dimensie van de woning, namelijk het zich terugtrekken in de rust van de natuur. In het interieur bereikt Dupuis één van de meest indrukwekkende scenografische resultaten uit zijn hele carrière.


ID: 300767 | Bouwkundig element

Villa Van Wynsberghe

Geo Verbancklaan 1 (Gent)
Architect Van Mossevelde ontwierp volgens een bouwaanvraag van 1974 op een ruim, zuidelijk georiënteerd perceel in een residentiële verkaveling een woning voor de familie Van Wijnsberghe in een innoverende laatmodernistische stijl met brutalistische elementen. De villa werd opgetrokken in bruin-zandkleurige baksteen in halfsteens verband onder plat dak. Kenmerkend in het werk van architect Van Mossevelde is het gesloten, vrij monolithische karakter aan de buitenzijde van de villa.


ID: 18284 | Bouwkundig element

Herberg Patijntje

Gordunakaai 91-92 (Gent)
Herberg, zogenaamd Patijntje, heropgebouwd aan de nieuwe kaai in 1927 naar ontwerp van architect G. Martens. Art-decogetint gebouw in villastijl met één bouwlaag en hoog mansardedak met ruime gecementeerde dakkapellen.


ID: 301702 | Bouwkundig element

Dubbelwoonst De Broe

Guldenroedestraat 40-42 (Gent)
Deze ruime tweegezinswoning in laat-modernistische stijl werd in 1969 ontworpen door de Aalsterse architect Luk Van den Broeck, voor het architectenbureau Van Severen-Van den Broeck, in opdracht van P. en J. De Broe. De strakke, horizontaal belijnde volumes van één bouwlaag hebben een parement in witgeschilderde baksteen onder een plat dak met brede dakoverstek voorzien van een zwarte beplanking.