Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1743 resultaten


ID: 15608 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-decostijl

Kasteelstraat 94 (Temse)
Burgerhuisje van drie bouwlagen uitgevoerd in art-decostijl in 1924 naar ontwerp van A. Temmerman. Sierlijk gebogen erker met in de cementering uitgewerkte vruchtenslingers.


ID: 15671 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-decostijl

Stationsstraat 1 (Temse)
Woonhuis van drie bouwlagen in art deco, analoog aan dat van de Kasteelstraat nummer 94, van 1927 naar ontwerp van A. Temmerman.


ID: 15686 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-decostijl

Wilfordkaai 28 (Temse)
Burgerhuis met gecementeerde lijstgevel in art-decostijl van 1923 naar ontwerp van architect Albert De Smet; drie traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak met klimmende dakkapel.


ID: 86970 | Bouwkundig element

Art-decoburgerhuis

Aarselestraat 27 (Tielt)
Art-decowoning met autobergplaats, volgens kadaster gebouwd in 1934 op een onbebouwd perceel. Bakstenen breedhuis onder zadeldak. Fraai typerend schrijnwerk.


ID: 86679 | Bouwkundig element

Gedenkteken met Heilig Hartbeeld

Ieperstraat (Tielt)
Gedenkteken in art-decostijl uit 1938 naar ontwerp van de Tieltse kunstenaar Maurice Vander Meeren, bestaande uit een natuurstenen sokkelvormige constructie met getrapte belijning, een bovenbouw tussen gestileerde biddende engelfiguren en een bekronend bronzen Heilig Hartbeeld. In de onderbouw is een bronzen hoogreliëfplaat (1898) ingewerkt, naar ontwerp van de Oost-Vlaamse beeldhouwer Aloïs De Beule, ter herdenking van de Boerenkrijg.


ID: 86685 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-decostijl

Ieperstraat 22 (Tielt)
Woonhuis met 19de-eeuwse kern en aangepaste gevel in art-decostijl naar ontwerp van de Tieltse architect Valère Lievens (signering rechts in plint), een verbouwing die vermoedelijk dateert van 1929. Breedhuis van vijf (ongelijke) traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Lijstgevel van gele siersteen in decoratief metselverband op natuurstenen plint; nieuwe gootlijst. Poort met vierdelige beglazing voorzien van decoratief gestileerd ijzeren hekwerk.


ID: 86707 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-decostijl

Kasteelstraat 32 (Tielt)
Woonhuis met inslag van art-decostijl, samen met de naastliggende panden nummers 34-36 gebouwd in 1934 naar ontwerp van architect Albert Impe (Tielt) in opdracht van de Tieltse handelaars Elodie en Theophiel Van Nieuwenhuyze en A. Vercoutere. Op de plaats van nummer 32 wordt hiervoor de voormalige herberg "'t Hof van Brabant", uitgebaat vanaf 1894 tot 1925, verbouwd; een achterliggend bijgebouw van de herberg wordt later vergroot. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Lijstgevel met verzorgd parement van rode (begane grond) en gele (bovenverdieping) siersteen met lintvoeg. Gebruik van granito voor brede doorlopende banden boven rechthoekige muuropeningen en voor hoekpenanten.


ID: 86709 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-decostijl

Kasteelstraat 83 (Tielt)
Interbellumwoonhuis in art-decostijl gesigneerd "A. VANDENWEGHE/ STADSBOUWKUNDIGE/ HARELBEKE" (tegel zijmuurtje inkom); heden verdeeld in appartementen.


ID: 86787 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-decostijl

Nieuwstraat 4 (Tielt)
Burgerhuis in art-decostijl, samen met het naastliggende pand (nummer 6) gebouwd in 1926 (zie datering cartouche) naar ontwerp (1925) van architect Valère Lievens (Tielt) voor de Tieltse aannemer Hendrik Lievens. Het bouwplan voorziet oorspronkelijk onder meer twee linkervenstertraveeën op de begane grond en een meer uitgewerkt dakvenster. Het kadaster registreert een gedeeltelijke herbouwing in 1947. Breedhuis van twee bouwlagen en half ondergrondse kelderverdieping onder mansardedak.


ID: 86790 | Bouwkundig element

Burgerhuis  in art-decostijl

Nieuwstraat 8 (Tielt)
Imposant burgerhuis met gevel in art-decostijl, gesigneerd en gedateerd "CH. HOGE/ BOUWKUNDIGE/ GENT/ 1926". In dat jaar laat handelaar Alberic Verbeke aanpassingswerken uitvoeren aan een reeds bestaande woning die hij in 1913 koopt van onderzoeksrechter Octaaf Verbeke uit Brugge, samen met een bijhorende rosmolen langs de straat die in dat jaar verbouwd wordt tot bijgebouw. Breedhuis met verspringende rooilijn, ongelijke travee-indeling en drie bouwlagen onder zadeldak. Terugwijkende inkom- en linkervenstertravee met driezijdige erker in tweede bouwlaag bekroond door fraaie gestileerde ijzeren balkonleuning in art-decostijl; rechthoekige balkondeur tussen twee vensterramen.