Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

10238 resultaten


ID: 71975 | Bouwkundig element

Hoeve Pauverleute

Pauverleutestraat 51 (Brugge)
Hoeve van kleine omvang bestaande uit een woonhuis met geïncorporeerde stalvleugel en een tweeledig opgebouwd bakhuis. Lage, bakstenen bestanddelen met gepekte plint.


ID: 77461 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein van Male

Pelderijnstraat 14 (Brugge)
Abdijcomplex teruggaand tot de 14de eeuw, bestaande uit vier vleugels gelegen rond een binnenkoer en met abdijkerk, klooster, pandgang, gastvertrekken, vergaderzalen, drukkerij en bibliotheek. Grotendeels gebouwd op de oude fundamenten van de vierzijdige middeleeuwse waterburcht. Poortgebouw en afzonderlijk bezoekerscentrum. Omliggend park met verschillende oude bomen. Baksteenbouw met gedeeltelijk witbeschilderde muren en onder pannen zadeldaken.


ID: 57859 | Bouwkundig element

Hoeve Peralta de la Serna

Peraltastraat 3A-B (Brugge)
Historische hoeve zogenaamd "Peralta de la Serna". Achterin gelegen hoeve, aan de noordwestzijde begrensd door het industriegebied Herdersbrug-West. De hoeve lag tot het eind van de 19de eeuw op het grondgebied van Koolkerke tot het westelijk deel van de parochie met de hoeve tijdens de aanleg van de havenwerken bij de parochie Sint-Pieters wordt gevoegd.


ID: 77469 | Bouwkundig element

Hof Avignon

Pijpeweg 124 (Brugge)
De hoeve is begin jaren 1980 ingrijpend verbouwd, maar heeft het vroegere uitzicht en volume, met hoge opkamer, grotendeels behouden. In de linkerzijgevel met vlechtingen zijn nog sporen van het oude metselwerk zichtbaar.


ID: 77483 | Bouwkundig element

Hoeve Het Prieel

Polderstraat 150 (Brugge)
Hoeve op L-vormige plattegrond met bestraat erf rond een grasplein. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldaken. Woonhuis met vernieuwd bakstenen parement aan de voorgevel. Stallingen met witbeschilderde verankerde gevels en zwart gepekte plint.


ID: 77828 | Bouwkundig element

Klokhofstede

Rijselstraat 247 (Brugge)
In oorsprong historische hoeve, reeds aangeduid op de kaart van Ferraris (1770-1778); circa 2000 is het bewaarde boerenhuisvolume geïntegreerd bij een nieuwbouw - ter vervanging van een klein stalvolume - en in gebruik genomen als bedrijfsruimte, het geheel naar een ontwerp van architecten Govaert-Vanhoutte (Sint-Michiels-Brugge).


ID: 77513 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Rooigem

Rooigem 1-3 (Brugge)
De kasteelsite Rooigem bestaat uit een landhuis, neerhof en park gelegen binnen een grote omwalling. Landhuis in een sobere classicistische stijl uit het derde kwart van de 18de eeuw, maar met oudere, wellicht 17de-eeuwse kern. Het neerhof ligt in een U-vorm ten oosten van het kasteel, en omvat een bakstenen duiventil, vermoedelijk 18de-19de-eeuws. De hoofdingang aan de Rooigemdreef is toegankelijk via een korfboogbrug, gedateerd 1774. Monumentaal poortgebouw en woonhuis uit de 17de-18de eeuw. 19de-eeuwse oranjerie ten zuiden van het neerhof. Tuin en park, aangelegd in de 18de eeuw en grondig gewijzigd in de 19de eeuw, omvatten onder andere dreven, een moestuin, spiegelvijver, tuinpaviljoen en tuinbeelden.


ID: 77516 | Bouwkundig element

Vrijstaand molenaarshuis van Leopold Debruyne

Schaakstraat 93 (Brugge)
Vrijstaand molenaarshuis van Leopold Debruyne in 1905 ontworpen door architect Walter Van Robays (Sint-Kruis). Naast het woonhuis ook bouwen van een maalderij, stallingen, een wagenhuis, bakhuis en winkel.


ID: 29674 | Bouwkundig element

Hôtel des Courtiers

Sint-Jakobsplein 3, Sint-Jakobsstraat 39-41 (Brugge)
Gebouwen op L-vormige plattegrond met binnenplein afgesloten van straat door middel van smeedijzeren hek.


ID: 77185 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Abdijsite Sint-Trudo

Sint-Trudostraat 62 (Brugge)
Heden vrij gaaf bewaarde, agrarische site met verdoken ligging achter een aan de straat gelegen, recent gebouwde huizenrij. De voormalige Sint-Trudohoeve is heden opgesplitst in twee landbouwuitbatingen, respectievelijk Sint-Trudostraat nummer 62 en 66. De oorspronkelijke trapezoïdale omwalling is bewaard ten oosten en ten zuiden en er zijn nog restanten van de boomgaarden met hoogstammige fruitbomen.