Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2944 resultaten


ID: 42186 | Bouwkundig element

Gedeelte van het voormalige Standonckcollege

Hogeschoolplein 6 (Leuven)
Langgerekt hoofdvolume met heden zes traveeën en twee bouwlagen tellend breedhuis onder een pannen zadeldak en opgetrokken in baksteen met verwerking van zandsteen voor vensteromlijstingen en steigergaten; in gevelsteen 1763 gedateerde verankerde gevel. Haakse dienstgebouwen.


ID: 305579 | Bouwkundig element

Villa in cottagestijl

Jules Vandenbemptlaan 18 (Leuven)
De villa in cottagestijl werd gebouwd in opdracht van de heer Jos Van Dormael naar een bouwaanvraag van 1926. Het ontwerp voor de woning werd aangeleverd door architect Paul Van Dormael. Paul Van Dormael, wellicht familie van de bouwheer, was de zoon van Theo Van Dormael. Vader en zoon waren erg actief in Heverlee zoals onder andere in de Kardinaal Mercierlaan, grenzend aan de achterzijde van het perceel, waar ze ook zelf woonden.


ID: 206438 | Bouwkundig element

Drukkerij-uitgeverij Acco

Kaboutermansstraat 28 (Leuven)
Drukkerij-uitgeverij ACCO, vroeger Ceuterick. Door J. Maloens ontworpen complex, gelegen in een grote tuin die aan de straatzijde afgesloten wordt door een metalen hekwerk met een poort tussen vierkante pijlers.


ID: 42252 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Stedelijke kruidtuin

Kapucijnenvoer 30 (Leuven)
De tweede kruidtuin werd aangelegd door de Leuvense tuinarchitect Guillaume Rosseels. Naar ontwerp van Charles Vander Straeten, werden van 1821 tot 1823 het poortgebouw met tuinierswoning, de oranjerie met serres en een omheiningsmuur opgetrokken in een streng classicistische stijl.


ID: 201460 | Bouwkundig element

Britse militaire begraafplaats

Kerspelstraat (Leuven)
Begraafplaats opgericht na de Tweede Wereldoorlog, vierkante plattegrond en perken aangelegd in waaiervorm, toegang via smeedijzeren hek tussen 2 pijlers gevat in de gebogen voormuur.


ID: 307116 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein De Bron

Koetsweg 122 (Leuven)
Kasteeldomein De Bron is een site met een bebouwingshistoriek die teruggaat tot de middeleeuwen. Het huidige kasteel dateert van 1913 en werd gebouwd in opdracht van de Leuvense magistraat Emiel De Becker-Nagelmaekers. Het kasteelpark bevat een hoogstamboomgaard en is omringd met hellingbos in een natuurgebied dat gekenmerkt wordt door drie poelen en een hoger gelegen bron, waaraan het domein zijn naam dankt.


ID: 306725 | Bouwkundig element

Stadswoning

Mechelsestraat 203 (Leuven)
Halfvrijstaande woning met twee bouwlagen en twee traveeën onder steil zadeldak. Rechts van de woning bevindt zich de inrit naar de brouwerij Société des Brasseries Belges.


ID: 306726 | Bouwkundig element

Stadswoning

Mechelsestraat 203A (Leuven)
Vrijstaand hoekpand met vier traveeën en twee bouwlagen onder plat dak, vermoedelijk eind 19de eeuw opgetrokken en tweede kwart van de 20ste eeuw aangepast. Links van de woning bevindt zich de inrit naar de brouwerij Société des Brasseries Belges.


ID: 305648 | Bouwkundig element

Villa in regionalistische stijl

Naamsesteenweg 478 (Leuven)
Deze villa in een eigentijds regionalisme naar ontwerp van de architect Léon Ide (De Haan) werd kadastraal geregistreerd in 1939 en gebouwd in opdracht van Aloïs-Marie Auguste Van Diest-Engels, bankier uit Leuven. Opvallend is de scherpe puntgevel waarachter een complexe dakstructuur schuilgaat, kenmerkend voor het oeuvre van architect Ide.


ID: 305649 | Bouwkundig element

Rozenhof

Naamsesteenweg 480 (Leuven)
Villa opgetrokken in 1902 naar een ontwerp van de architect Ridderbeecks, in opdracht van rentenier Robert Ledoray-Hela. Eclectische vormentaal gekenmerkt door contrasterende rode en witte baksteen. Gaaf bewaard met inbegrip het oorspronkelijke schrijnwerk en het hekken aan de straat.