Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4333 resultaten


ID: 39591 | Bouwkundig element

Mouterij Malteries Beeckman

Vandenpeereboomstraat 78 (Halle)
Oudste gedeelte daterend van circa 1900, door brand getroffen in 1930-40 en heropgebouwd. Interessant oudste gedeelte aan de straatzijde gedomineerd door de hoger uitstekende ronde schouw met baksteenfriesversieringen.


ID: 85250 | Bouwkundig element

Burgerhuis Mathys-Vertongen

Aartstraat 28 (Hamme)
Burgerhuis in eclectische stijl van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, volgens gegevens van het kadaster volledig gereconstrueerd in 1898 door de erfgenamen Vertongen.


ID: 85251 | Bouwkundig element

Bedrijfsgebouw Hauwaert

Aartstraat 30 (Hamme)
Bedrijfsgebouw van de in 1902 door smid Cl. Huwaert-Suykens opgerichte stoomsmederij, later elektrische ijzergieterij en mechaniekmakerij van Désiré Huwaert.


ID: 85253 | Bouwkundig element

Tegelbedrijf De Meyer met directeurswoning

Aartstraat 40 (Hamme)
Voormalige directeurswoning en achterliggende bedrijfsgebouwen opgericht door de familie De Meyer, sinds 1935 tichelfabrikanten.


ID: 85248 | Bouwkundig element

Bijgebouw van kasteeltje Vermeire

Aartstraat 7 (Hamme)
Bijgebouw van het verdwenen Kasteel Vermeire. in 1914 als scheikundig ontledingsgebouw opgetrokken door fabrikant Albert Vermeire-Vermeire. Rechthoekig gebouw van twee bouwlagen onder plat dak, aan de voorzijde gemarkeerd door een driekwartrond hoektorentje.


ID: 85260 | Bouwkundig element

Nijverheidsgebouw met smidse van touwfabriek Le Lis

Baantje 28-30 (Hamme)
Groot voormalig industrieel gebouw, stilistisch te dateren in de jaren 1920 maar pas kadastraal genoteerd in 1942. Enige rest van de vroegere site Le Lis die zijn oorsprong vindt in de in 1858 door Karel en Theodore Vermeire opgerichte touwslagerij.


ID: 135065 | Landschappelijk geheel

Schorren van de Durme, de Bunt en monding van de Durme in de Schelde

Biezestraat, Bunt (Hamme)
Het landschappelijk geheel is gelegen op grondgebied van de gemeenten Hamme en Temse. Cultuurhistorisch gezien bestaat het uit drie deelgebieden: de voormalige polder Noubroek, de voormalige Gemene Schoren van Hamme en de schorren van Tielrode.


ID: 84791 | Bouwkundig element

Brouwerijgebouw

Bosstraat 33 (Hamme)
Rest van aan de straat gelegen voormalig brouwerijgebouw, in oorsprong teruggaand op een kleiner brouwerijgebouw dat minstens opklom tot begin 19de eeuw en gelegen was binnen de vroeger omgrachte site van een voormalig hoevecomplex van de Sint-Bernardsabdij van Hemiksem.


ID: 84795 | Bouwkundig element

Brouwershuis D'Hollander van brouwerij De Zwaan

Burgemeester Lemmensstraat 12 (Hamme)
Aan de straat gelegen imposant herenhuis met vijf venstertraveeën van twee hoge bouwlagen, onder pannen zadeldak. Voordeur links opzij in de doorrit van het aansluitende lage poortgebouw, gezien de bouwstijl waarschijnlijk samen met de woning opgericht in 1831.


ID: 85283 | Bouwkundig element

Touwslagerij Vermeire

Damstraat (Hamme)
Voormalige fabrieksgebouwen van de touwslagerij Vermeire: machinehuis van 1904, daarnaast hoge hangar, na brand omstreeks 1950 vernieuwd en bedrijfsgebouw onder zeven raekemdaken.