Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2368 resultaten


ID: 27110 | Bouwkundig element

Geboortehuis Gentiel Antheunis

Einestraat 35 (Oudenaarde)
Geboortehuis van dichter Gentiel Antheunis, zie gedenkplaat. Rijhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder steil zadeldak met zeer oude kern. Heden verankerde bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met vroeg 19de-eeuws voorkomen.


ID: 27111 | Bouwkundig element

Winkelhuis

Einestraat 36 (Oudenaarde)
Diephuis met zeer oude kern, mogelijk opklimmend tot de 16de eeuw, oorspronkelijk met tuitgevel, in 1937 verbouwd tot traditionele bak- en zandstenen trapgevel van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak en winkelpui op de begane grond.


ID: 27682 | Bouwkundig element

Hoeve Caternaeg

Heilbroek 45 (Oudenaarde)
Hoeve met heden nog bewaarde dwarsschuur met gewitte erfgevel in stijl- en regelwerk met veldpoort en stallen onder afgewolfd verspringend zadeldak, minstens opklimmend tot de eerste helft van de 18de eeuw. Stallen met bepleisterde troggewelven en bewaarde hooischelven. Gedeeltelijk bewaarde omwalling.


ID: 27151 | Bouwkundig element

Huis De Dry Schabellen

Hoogstraat 15 (Oudenaarde)
Rijhuis met zeer oude kern, vermoedelijk uit de 16de eeuw; bepleisterde en geschilderde 19de-eeuwse voorgevel van drie traveeën en oorspronkelijk twee bouwlagen onder steil, vooraan afgewolfd zadeldak.


ID: 27377 | Bouwkundig element

Herberg 't Huizeke

Kortrijkstraat 314 (Oudenaarde)
Voormalige herberg, thans zogenaamd "t Huizeke". Laag, thans witgekalkt verankerd bakstenen gebouw, in linker zijgevel met sporen van versteende vakwerkbouw.


ID: 27243 | Bouwkundig element

Huis De Tanghe

Markt 29 (Oudenaarde)
Onderkelderde bak- en zandsteenbouw met in- en uitgezwenkte gevel in barokstijl van drie traveeën en drie bouwlagen met zadeldak, vermoedelijk uit de 16de eeuw. Cartouches in geveltop met vermelding Anno 1670, aangebracht bij de restauratie van 1912. Twee achter elkaar gelegen kelders uit de 13de eeuw.


ID: 27647 | Bouwkundig element

Hoeve

Materplein 7 (Oudenaarde)
Rest van vroegere semi-gesloten hoeve, schuilgaand achter nummer 8. Lang en laag zijdelings ingebouwd boerenhuis van zes traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), uit de 18de eeuw.


ID: 27286 | Bouwkundig element

Winkelhuis in vakwerkbouw met kastkapel

Nederstraat 58 (Oudenaarde)
17de-eeuws winkelhuisje in versteende vakwerkbouw, het laatst bewaarde van de stad. Benedenverdieping in baksteenbouw, vooraan met fraaie neoclassicistisch getinte houten winkelpui uit begin 20ste eeuw. Overkragende bovenverdieping en geveltop in vakwerkbouw met houten stijl- en regelwerk. Links hoekpenant met houten Onze-Lieve-Vrouwekapelletje en lantaarn. Zijgevel met versteende vakwerkbouw in de eerste vier traveeën.


ID: 27817 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Olmstraat 4 (Oudenaarde)
Grote en opvallende hoeve van het semigesloten type met linde tegenover inrit boerenerf. Vrij authentiek bakstenen hoevecomplex met pannen zadeldaken, uit de 18de en de 19de eeuw. Deels gekasseid rechthoekig erf met boerenwoning van zeven traveeën ten zuidoosten. Jaartal 1807 op moerbalk in woonkamer. Haakse noordoost- en noordwestvleugel met paarden- en koestallen. Hoge dwarsschuur aan zuidwestelijke erfzijde uit vakwerkbouw; de bakstenen zijpuntgevels wellicht later toegevoegd. Ten zuiden, bakhuisje. Tegenover de erftoegang een bakstenen stal of bergplaats met opvallende zijpuntgevels.


ID: 27696 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Pladutse 1 (Oudenaarde)
Semigesloten hoeve uit de tweede helft van de 18de eeuw en aangepast in de loop van de 19de eeuw. Baksteenbouw onder zadeldaken, rond nog grotendeels gekasseid erf met vroegere mestvaalt. 8de-eeuwse dwarsschuur; uiterst zuidelijk deel met bewaard vakwerk.