Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2457 resultaten


ID: 88340 | Bouwkundig element

Kapel van Sijslo, toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Troost

Zedelgemsestraat (Oostkamp)
Kleine, bakstenen kapel uit 1865-1866 van twee traveeën onder licht overkragend zadeldakje met Vlaamse pannen met witgeschilderd kruis. Baksteenbouw met gepekte plint. Rondboogvormige ingang en vensters onder ontlastingsbogen.


ID: 87647 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Beukstraat 4 (Oostrozebeke)
Hoeve met losse bestanddelen, staat als site (met enkel de schuur) op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (1845). Toegankelijk via een ijzeren hekken gevat in betonnen pijlers. Woonhuis uit het interbellum, georiënteerd ten zuiden van het deels onverhard, deels begraasd erf. Verankerde baksteenbouw boven grijsbepleisterde plint onder mansardedak (zwarte pannen) met twee dakkapellen.


ID: 87660 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwekapel

Halewijnstraat (Oostrozebeke)
Gelegen in de sociale woonwijk "Gavers" tussen de Wielsbekestraat en de Gaverbeek. De kapel is gebouwd in 1986-1987 op vraag van de wijkbewoners. Staat in een parkje met enkele banken omgeven door haagbeuk en beplant met meerdere bomen waaronder een treurwilg en een linde. Roze baksteenbouw boven een roodbakstenen plint en onder half, overstekend schilddak (zwarte, mechanische pannen) gedragen door twee betonnen zuiltjes.


ID: 87665 | Bouwkundig element

Kruiskapel

Hoogleenstraat (Oostrozebeke)
De Kruiskapel of in de volksmond Steentjeskapel genoemd omdat deze indertijd aan de familie Vandersteen toehoorde. De bouw van de kapel heeft te maken met de aanleg van de "Wyborghbrug" nu "Kalbergbrug" over de Mandel en zou dateren van 1820. In zijn huidige vorm: nieuwbouw in witbeschilderde baksteen onder zadeldak (mechanische pannen).


ID: 87738 | Bouwkundig element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Halle

O.-L.-Vrouwestraat (Oostrozebeke)
Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Halle, gelegen op de zogenaamde "Olieberg", uitloper van de "Kalberg", op het einde van een landweggetje. Gebouwd in 1957, zie jaarsteen en gerestaureerd in 1987. Opgetrokken in bruine baksteen, onder zadeldak (zwarte pannen) met ijzeren kruis op de nok.


ID: 87742 | Bouwkundig element

Kapel Heilig Hart van Jezus

Papegaaistraat (Oostrozebeke)
Gelegen op de hoek met de Kalbergstraat op het voetpad rechts van een driehoekig plantsoen afgeboord met lage, bakstenen muurtjes. Opgetrokken in bruine baksteen en met een driezijdige apsis onder zadeldak (mechanische pannen) bekroond met smeedijzeren kruis.


ID: 87804 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwekapel

Vijf Eikenstraat (Oostrozebeke)
Wegkapel in verankerde, bruine baksteen onder pannen zadeldakje. Gebruik van rode baksteen voor de spitsboogomlijstingen van de bovenlichten (voor- en zijgevels) en de flankerende pilasters met hoofdgestel.


ID: 87812 | Bouwkundig element

Wegkapel Onze-Lieve-Vrouw van de zeven weeën

Wakkensteenweg (Oostrozebeke)
Roodbakstenen kapel, waarschijnlijk uit het interbellum, met overhoekse steunberen onder spits zadeldak (zwarte, mechanische pannen). De kapel staat op een lichte verhevenheid en is toegankelijk via een brede arduinen bordestrap.


ID: 40422 | Bouwkundig element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw ten Nood

Grootveld 2 (Opwijk)
Bakstenen kapel met pilastergeveltje van gesinterde baksteen, daterend uit de 19de eeuw.


ID: 40402 | Bouwkundig element

Sint-Rochuskapel met gekandelaarde linden

Mazelstraat 50 (Opwijk)
Volledig beraapt rechthoekig gebouwtje met afgesnuit zadeldak, en laatbarokke voorgevel met bouwjaar 1770 in een cartouche boven de deur, beschaduwd door dichte loofbomen.