Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

10238 resultaten


ID: 75117 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Waggelwater 18 (Brugge)
Boerenarbeiderswoning van circa 1900. Laag volume onder zadeldak bedekt met Vlaamse pannen gevat tussen twee puntgevels, afgewerkt met bakstenen sierlijstje. Verankerde, witbeschilderde lijstgevels boven een zwart gepekte plint.


ID: 75118 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Norenburg

Waggelwater 18-19 (Brugge)
Omwald kasteeldomein gelegen langs de vaart Brugge-Oostende en toegankelijk via een lange dreef die zowel naar een toegangsbrug als een boerenarbeiderswoning met schuur en stal ten zuiden loopt. Parkje met grasveld, struikenmassieven en opgaande bomen en ten oosten een moestuin en hoogstamboomgaard. Het domein is afgesloten door een smeedijzeren hekwerk geflankeerd door bakstenen hekpijlers.


ID: 79828 | Bouwkundig element

Brouwerij, herberg, woonhuis en stallingen Spanienhof

Walram Romboudtstraat 6 (Brugge)
Aan de straatzijde bevindt zich de herberg en het woonhuis met haaks daarop de vleugel met de opkamer. In het verlengde van laatstgenoemde vleugel staan de brouwerijgebouwen met onder meer de mouttoren. Aan de noordoostzijde van het terrein bevinden zich de reeks stallingen.


ID: 79728 | Bouwkundig element

Hoeve De Waterhofstede

Waterhofstedestraat 20 (Brugge)
De historische hoeve wordt voor het eerst vermeld circa 1680. Met opvallende L-vormige plattegrond met boerenhuis - stal - schuur reeds weergegeven op een kaart van 1707. Tussen 1707 en eind 18de eeuw uitbreiding van de stalvleugel. Volgens kadaster circa 1855 bouwen van het bakhuis. Onverhard erf met stoep van kasseien.


ID: 79747 | Bouwkundig element

Hoeve De Drie Koningen

Westkapelse Steenweg 215 (Brugge)
Hoeve met boerenhuis van twee + twee traveeën met geïntegreerde stalvleugel onder doorlopend zadeldak bedekt met Vlaamse pannen. Stalvleugel gedateerd "1791" door middel van jaarankers. Vrijstaande schuur, vermoedelijk daterend uit de 18de eeuw. Verankerde baksteenbouw in combinatie met natuursteen voor de geblokte hoekkettingen.


ID: 75145 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Koude Keuken

Zandstraat 268-272 (Brugge)
Kasteeldomein toegankelijk via een lange dubbele beukendreef en een onder- en randbeplanting. Dreef leidt naar toegang gevormd door een stenen poort geflankeerd door de vroegere conciërgewoning. Het kasteel is centraal gelegen in een park en omgeven door een omwalling. Het volume met L-vormige plattegrond kwam grotendeels tot stand circa 1900 naar ontwerp van architect Charles De Wulf, maar met behoud van het ingangsgebouw en het aanpalend oostelijk gedeelte van de hoofdvleugel, die beide al staan weergegeven bij Sanderus. In het park bevindt zich nog een voormalige hoeve met losse bestanddelen, waarvan het boerenhuis in vereenvoudigde historiserende stijl gebouwd circa 1900.


ID: 79849 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Zeebruggelaan 112 (Brugge)
Boerenhuis met dubbelhuisopstand, verankerde baksteenbouw. Lagere schuur en stalling.


ID: 79748 | Bouwkundig element

Hoeve Groot Vlaanderen

Zeekanaalweg 4 (Brugge)
Historische hoeve toegankelijk van aan de Oostkerkestraat. Losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels verhard erf.


ID: 84413 | Bouwkundig element

Hoeve Oude Zot

Zeekanaalweg 6 (Brugge)
Hoeve van het langgeveltype bestaande uit een woonhuis, stal en schuur. Verankerde witbeschilderde baksteenbouw boven een gepekte plint. Boerenhuis vermoedelijk daterend uit de 17de eeuw bestaande uit vijf traveeën en drie opkamertraveeën onder verspringend zadeldak bedekt met Vlaamse pannen. Evenwijdig met het boerenhuis ligt een imposante schuur. Ten oosten van het boerenhuis een bakhuis-varkensstal.


ID: 79750 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Zeelaan 1 (Brugge)
Hoeve bestaande uit losse bakstenen bestanddelen, grosso modo met huidige gebouwenconfiguratie weergegeven op het primitief kadasterplan van circa 1835. Boerenhuis met L-vormige plattegrond met geïntegreerde stalvleugel, opgevat als een verankerde, witgeschilderde baksteenbouw van één bouwlaag. Vrijstaande stal met asymmetrisch zadeldak en gevels geritmeerd door steunberen.