Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

3997 resultaten


ID: 301770 | Bouwkundig element

Woning De Wulf

Moerstraat 87 (Gent)
Woning De Wulf naar ontwerp van architecten Johan Raman en Fritz Schaffrath werd gebouwd conform een op 7 november 1972 goedgekeurde bouwaanvraag. De woning is een toonbeeld van de brutalistische stijl die Raman en Schaffrath in deze periode hanteerden: opgebouwd uit betonsteen en samengesteld uit een aaneenschakeling van verspringende volumes op onregelmatig grondplan.


ID: 306710 | Bouwkundig element

Woning Kerre

Molenkouter 4 (Gent)
De woning voor de heer en mevrouw Kerre werd door het architectenbureau Raman en Schaffrath ontworpen in juli 1979. Het vrijstaande pand met postmodernistische inslag is opgebouwd uit twee gelijkaardige volumes met onregelmatig grondplan, die gespiegeld zijn ten opzichte van een diagonale as.


ID: 306744 | Bouwkundig element

Villa Heymans

Nachtegaalstraat 29 (Gent)
De Villa Heymans werd begin jaren 1980 opgetrokken naar ontwerp van architect Jean Van den Bogaerde, met medewerking van Romain Berteloot.


ID: 18524 | Bouwkundig element

Villa

Nekkersputstraat 176 (Gent)
Oorspronkelijk rechthoekig bakstenen gebouwtje in neogotisch geïnspireerde stijl onder zadeldak met ten noordwesten polygonaal traptorentje onder spits leien dak, uit eind 19de eeuw; in 1922 na oorlogsschade hersteld en vergroot.


ID: 306711 | Bouwkundig element

Woning Baetens

Oranjeboomstraat 4 (Gent)
Woning gebouwd in opdracht van de heer en mevrouw R. Baetens-Braeckman naar een ontwerp van architect Marc Van Hoeteghem uit 1974. De strakke volumetrie van de woning, de dynamische planindeling en het zichtbare materiaalgebruik getuigen van een gematigd brutalisme. De vrijstaande woning wordt gekenmerkt door een dynamische volumewerking van verspringende volumes onder platte daken.


ID: 301713 | Bouwkundig element

Woning Boute

Oranjerielaan 17 (Gent)
Vrijstaande woning in laat-modernistische stijl, die in het straatbeeld opvalt door haar strakke en sobere vormgeving. De bouwaanvraag werd goedgekeurd in 1959 en was een ontwerp van architect Leo De Vos voor het Studiebureau voor Architectuur en Stedenbouw, met Jacques Kint als raadgevend ingenieur en Maurits Van Saene voor het ‘col.des.’, vermoedelijk het ‘colour design’ of de binneninrichting. De compacte, vrijstaande, deels onderkelderde woning is opgebouwd uit een terugspringend, balkvormig volume van één bouwlaag met souterrain en een vooruitspringend, bijna kubusvormig volume van twee bouwlagen.


ID: 26688 | Bouwkundig element

Villa La Taupinière

Orchideestraat 104 (Gent)
Pittoreske villa met art-nouveau-inslag, daterend uit begin 20ste eeuw. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak. Links uitspringend risaliet van brede venstertravee met derde bouwlaag uitgewerkt als torengeleding onder koepeldak.


ID: 26495 | Bouwkundig element

Hovenierswoning

Oude Brusselseweg 105 (Gent)
Voormalige hovenierswoning van kasteel de Pélichy, opgevat als een kleine bakstenen villa met neotraditionele inslag, bestaande uit een één en een twee verdiepingen tellend gedeelte onder snijdende zadeldaken, waartegen een hogere achtkantige toren aanleunt met leienspits, daterend van 1887.


ID: 26494 | Bouwkundig element

Neoclassicistische villa

Oude Brusselseweg 99 (Gent)
Vrijstaande neoclassicistische villa gelegen in een tuin afgesloten vooraan door een haag met ijzeren toegangshek. Dubbelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën, onder schilddak, volgens kadastergegevens daterend van 1887. Links zijaanbouwsels achteraan eindigend op vierkante hoektoren met drie bouwlagen onder afgeknotte leienspits met decoratief ijzeren hek en windwijzer.


ID: 300646 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Woning De Somviele

Oudeheerweg 8 (Gent)
Woning De Somviele werd ontworpen door architect Daniël Grootaert vanaf 1966, met aanpassingen tot in de vroege jaren 1970. Deze grootschalige modernistische villa met zwembad en tuin getuigt van een persoonlijke interpretatie van het modernisme en van een assimilatie van de toenmalige internationale ontwikkelingen.