2943 resultaten
ID: 307122 | Bouwkundig element
Pastoor Legrandstraat 20 (Leuven)
De neoclassicistische pastorie van Wilsele-Dorp werd gebouwd in 1736 in opdracht en naar het ontwerp van de toenmalige pastoor Paulus Bartolomeus (1733-1766) en met één bouwlaag verhoogd tot het huidige volume in 1854. De pastorie ligt ten zuidoosten van de Sint-Martinuskerk uit 1777.
ID: 42449 | Bouwkundig element
Predikherenstraat 22 (Leuven)
Het Huis Morillon werd vernoemd naar zijn voormalige bewoner Gui Morillon, de secretaris van Karel V, en wordt heden gevormd door aaneengeschakelde gebouwenvleugels langsheen de Predikheren- en de Onze-Lieve-Vrouwstraat, waarachter een ruime, ommuurde stadstuin.
ID: 42445 | Bouwkundig element
Predikherenstraat 9 (Leuven)
In de tweede helft van de 18de eeuw te dateren breedhuis, opgevat als een dubbelhuis van vier traveeën en drie verkleinende bouwlagen onder een pannen zadeldak met een laadvenster aan de voorgevel.
ID: 306284 | Bouwkundig element
Privaatweg (Leuven)
Deze omheining, te situeren halverwege de Privaatweg, is volgens onderzoek van E. Willekens een laatste restant van het afgebroken Kasteel Van Dijck. Dit kasteel werd gebouwd in 1890 in opdracht van de directeur Edouard Remy van de stijfselfabriek te Wijgmaal, als woonst voor opeenvolgende generaties fabrieksdirecteurs.
ID: 208960 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Ramberg (Leuven)
Devotiesite met wandelpad voor de ommegang en volledig ommuurde, begroende en beboomde inrichting.
ID: 306286 | Bouwkundig element
Remylaan 2 (Leuven)
De woning, gelegen op de hoek van de Remylaan en de Vaartdijk, aan de voet van de monumentale silotoren, werd volgens onderzoek van E. Willekens opgetrokken in 1905 en maakt deel uit van de achterliggende stijfselfabriek. De woning werd gebouwd in opdracht van deze Remyfabriek en fungeerde als onderkomen voor de conciërge.
ID: 42173 | Bouwkundig element
Savoyestraat 6 (Leuven)
Voormalig woonhuis van burgemeester Leopold Vander Kelen, met resten van de westelijke vleugel van het voormalige Savoyecollege. Daarnaast rest van de vroegere collegegebouwen enkel nog de barokke poort.
ID: 42453 | Bouwkundig element
Schapenstraat 13 (Leuven)
Uit minstens twee 17de-eeuwse kernen samengesteld herenhuis dat door sloping van de aanpalende panden in 1859 omgevormd werd tot een vrijstaande woning.
ID: 73646 | Bouwkundig element
Sint-Annastraat (Leuven)
Rest van het voormalig predikherenklooster, meer bepaald het gedeelte waarin zich volgens dominicaan B. De Jonghe de kloosterbibliotheek bevond.
ID: 73649 | Bouwkundig element
Sint-Annastraat 8-10 (Leuven)
Twee woningen die deel uitmaken van een minstens tot de 18de eeuw opklimmende en ingekorte vleugel die mogelijk behoorde tot het voormalig klooster der predikheren.