Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

16624 resultaten


ID: 80971 | Bouwkundig element

Eenvoudige wegkapel

Ommegangstraat 24 (Zwevegem)
Eenvoudige 19de-eeuwse bakstenen wegkapel met recent grijsgeschilderd parement. De puntgevel heeft een spitsbogige getraliede nis en terracotta Onze-Lieve-Vrouwbeeld met kind.


ID: 81213 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Amandus en Sint-Anna

Otegemplaats 1 (Zwevegem)
Classicistische parochiekerk, gelegen in de dorpskom, in rode baksteen met verwerking van zandsteen voor de hoekbanden en arduinen blokken voor de sokkel. Gebouw met glasramen en vierkante ingebouwde toren, met altaren, biechtstoelen, schilderijen en orgel. Kerk gedateerd 1789 omgeven door parkeerplaatsen en leilinden. Monument ter ere van de slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog.


ID: 81016 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwkapel

Otegemstraat (Zwevegem)
Onze-Lieve-Vrouwkapel opgetrokken circa 1916 met bepleisterde en beschilderde baksteenbouw onder zinken dak met bepleisterd en beschilderd interieur met Mariabeeld.


ID: 81007 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Otegemstraat 245 (Zwevegem)
Deels vrijstaand dubbelhuis uit het begin van de 20ste eeuw. Aan de straat afgezet door bakstenen muurtje tussen pijlers en met ijzeren hek. Lijstgevel van gediversifieerde baksteen met arduin voor onder meer plint en lateien, muurbanden, consoles van de onderdorpels van de bovenvensters en borstwering van de benedenvensters.


ID: 81023 | Bouwkundig element

Kapel

Paridaanstraat (Zwevegem)
Recente kapel gewijd aan Maria met gediversifieerde baksteenbouw en pannen zadeldak. Polygonaal grondplan


ID: 81171 | Bouwkundig element

Hoeve

Poeldries 10 (Zwevegem)
Hoeve bestaande uit losstaande bestanddelen van rode baksteen en gegroepeerd rond een deels bekiezeld, deels gekasseid erf. De site staat opgetekend sinds 1770-1778. Nu hoeve met laat 19de-eeuws uitzicht met erftoegang met ijzeren hek en deels bewaarde ommuring. Woonhuis met bewaard houtwerk en diefijzers, stalvleugel, schuur, beide met asemgaten. Buiten het erf bakhuisje.


ID: 81172 | Bouwkundig element

Hoeve met kapel

Poeldries 13 (Zwevegem)
Hoeve met gesloten opstelling, naar verluidt daterend van circa 1760. Hoeve bestaande uit bakstenen bestanddelen onder zadeldaken. Erftoegang gemarkeerd door 18de-eeuws poortgebouw met nokgebint met onderliggend schaargebint en aansluitend 19de-eeuwse stalvleugel. 18de-eeuwse dubbele dwarsschuur. Bij de erfoprit, kapel toegewijd aan Onze Lieve Vrouw van Victorie, opgericht in 1862. Bakstenen kapel op halfrond grondplan met puntgevel geflankeerd door pilasters.


ID: 81170 | Bouwkundig element

Hoeve

Poeldries 8 (Zwevegem)
Hoeve met oude kern zie aanduiding site op de Ferrariskaart 1770-1778. Nu hoeve met laat 19de-eeuws uitzicht bestaande uit losstaande bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken opgesteld rond een deels verhard erf. Erftoegang, woonhuis met aflijnende tandlijst. Klein nutsgebouw, schuur en stalvleugel met ingewerkte kapel van 1978, toegewijd aan de Onze-Lieve-Vrouw.


ID: 81089 | Bouwkundig element

Kapel

Pontstraat (Zwevegem)
Kapel opgetrokken circa 1860 met rode baksteen en accenten van zwarte sierbaksteen. Puntgevel met oculus in geveltop. Interieur met vloer van rode cementtegels en beelden van Onze-Lieve-Vrouw, Heilige Theresia en Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën.


ID: 81095 | Bouwkundig element

Schuur

Pontstraat (Zwevegem)
Schuur uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Lijstgevel van rode baksteen met aflijnende fries getypeerd door muurkapel, blinde vensters en vernieuwde schuifpoort.