Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

64094 resultaten


ID: 214374 | Bouwkundig element

Villa Relais Saint-Raphaël

Leopoldlaan 23 (De Haan)
Handelshuis gebouwd in het begin van de jaren 1950, mogelijk in 1952 ontworpen door architect Maurice Haegebaert (De Haan) doch niet volledig volgens plan uitgevoerd.


ID: 85851 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw Beau Séjour

Leopoldlaan 26 (De Haan)
Beeldbepalend hoekgebouw van vier bouwlagen + dakverdieping uit de jaren 1920. Oorspronkelijk slechts drie bouwlagen. Uitgewerkt in Anglo-Normandische stijl zie rijk uitgewerkt pseudovakwerk met vierlobmotieven ter hoogte van de bovenverdieping.


ID: 85842 | Bouwkundig element

Gekoppelde winkel-woonhuizen ontworpen door Maurice Haegebaert

Leopoldlaan 6-8 (De Haan)
Alleenstaande, gekoppelde winkel/woonhuizen naar ontwerp van architect Maurice Haegebaert (De Haan) van 1931. Terras vooraan met resterend pijlertjes waarop architectennaam.


ID: 214379 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw ontworpen door Léon Ide

Leopoldplein 15 (De Haan)
Appartementsgebouw met handelsgelijkvloers ontworpen in 1949 door architect Léon Ide (De Haan).


ID: 214380 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw

Leopoldplein 17 (De Haan)
Appartementsgebouw met handelsgelijkvloers gebouwd naar een ontwerp van architect Maurice Haegebaert (De Haan) van 1948.


ID: 54625 | Bouwkundig element

Arbeiderswoning

Lepelemstraat 1 (De Haan)
Arbeiderswoning op hoek bij Warvinge; breedhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen, hanggoot).


ID: 54627 | Bouwkundig element

Hoeve

Lepelemstraat 14 (De Haan)
Hoeve aan de straat gelegen, volgens gevelsteen met cartouche daterend van "1863". Langgestrekt boerenhuis met rechts een aanpalende schuur en links een klein lager volume onder zadeldaken met verspringende nokhoogte (Vlaamse pannen), smalle bakstenen stoep.


ID: 54629 | Bouwkundig element

Hoeve De Grote Schamele Weecke

Lepelemstraat 42-44 (De Haan)
Oorspronkelijk omwalde hoeve aan de zuidkant toegankelijk via een lange, bochtige, geasfalteerde oprit en een betonnen brug met bakstenen balustrades geflankeerd door twee vierkante, witbeschilderde bakstenen pijlers. De walgracht met wilgen is grotendeels bewaard, boomgaard ten westen van het boerenhuis. Bekiezeld, gekasseid en begraasd erf, deels tot siertuin omgevormd met er omheen de losse bestanddelen, fasegewijs tot stand gekomen. Centraal op het erf staat een conisch hondenhok in witbeschilderde baksteen.


ID: 54630 | Bouwkundig element

Gersthof

Lepelemstraat 50 (De Haan)
Achterin gelegen hoeve "Gersthof" toegankelijk via een rechte, geasfalteerde oprit. Staat afgebeeld op de Ferrariskaart (1770-1778) met drie losstaande gebouwen binnen een rechthoekige omwalling.


ID: 54631 | Bouwkundig element

Hoeve De Teghelrie

Lepelemstraat 52 (De Haan)
Hoeve aan de straat gelegen, zogenaamd "De Teghelrie" ook "den Tegelhoven" genoemd, in de ommeloper van 1554 staat "daer wylent een teghelrije up stondt". De naam houdt verband met een plaatselijke steenbakkerij waar het nabij gewonnen turf als tegels werd gebakken.