Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2665 resultaten


ID: 55245 | Bouwkundig element

Sint-Guilielmuskerk met kerkhof

Fleriskotstraat 33B (Middelkerke)
Parochiekerk toegewijd aan Sint-Guilielmus of aan de Heilige Willem gelegen in een omgevend kerkhof. Bedehuis uit de wederopbouwperiode, naar ontwerp van architect T. Raison. De plattegrond ontvouwt: een voorgeplaatste westtoren met oudere kern en een kerk van het basilicale type.


ID: 55104 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Lombardsijdelaan 35 (Middelkerke)
Alleenstaand diephuisje in omhaagde moestuin; wederopbouw uit jaren 1920. Rode, verankerde baksteenbouw van twee bouwlagen en vier traveeën onder zadeldak.


ID: 135190 | Landschappelijk geheel

Grote Kreek en Pereboomsgat

Moerbeke (Moerbeke), Wachtebeke (Wachtebeke)
De kreken Grote Kreek en Pereboomsgat zijn gesitueerd in het noorden van de gemeentes Wachtebeke en Moerbeke Waas. Het gebied maakt deel uit van het krekengebied van Overslag – Zuiddorpe, een overgangsgebied tussen een groter krekengebied dat zich verder uitstrekt naar het noorden en Zandig Vlaanderen in het zuiden. De Grote Dekzandrug Maldegem-Stekene, die zich net ten zuiden van het gebied bevindt, vormt een natuurlijke grens tussen deze gebieden. Het gebied wordt gekenmerkt door beboomde dijken en kreekrestanten waarvan de Grote Kreek en Pereboomsgat de meest opvallende zijn.


ID: 300867 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Herberg Etboshoeve en omgeving

Etbos (Moerbeke)
De omgeving van de Etboshoeve vormt een markant geheel door de aanwezigheid van de Zuidlede, de weg Etbos met zijn populierenrijen en de brug over de Zuidlede. De Etbosbrug is een kleine vaste stenen brug met gemetste bruggenhoofden en ijzeren leuningen. Langs de Zuidlede zijn enkele onverharde wegen.


ID: 300846 | Bouwkundig element

Hof van Coudenborn en omgeving

Heirweg, Koudenbormtragel, Oostvaart (Moerbeke)
De overblijfselen van het Hof van Coudenborn zijn omringd door een landelijke omgeving, die wordt gekenmerkt door hoeven, akkers en weilanden en wordt doorsneden door de Oostvaart en de Moervaart.


ID: 200955 | Landschappelijk element

Oostvaart en kasseiwegen

Oostvaart (Moerbeke)
De Oostvaart als vaart en jaagpad of tragel vindt vermoedelijk haar oorsprong in de middeleeuwen. Moerbeke kende toen een klein netwerk van vaarten, waarvan enkel de Oostvaart behouden bleef.


ID: 34343 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Terwestvaart 52A (Moerbeke)
Boerenwoning van zes traveeën onder zadeldak, uit de 19de eeuw.


ID: 130385 | Landschappelijk element

Etagelinde

Achterbos 251 (Mol)
De etagelinde (Tilia platyphyllos) in de achtertuin van de woning Achterbos 251 werd vermoedelijk aangeplant tussen 1640 en 1750.


ID: 52809 | Bouwkundig element

Hoeve Ezaart

Ezaart 292 (Mol)
Kempisch langgevelhoevetje, vermoedelijk opklimmend tot de 17de eeuw, één van de resterende getuigen van de agrarische bedrijvigheid te Mol.


ID: 52801 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Ezaart 94 (Mol)
Hoeve met leilinden in de omhaagde voortuin.