Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

3539 resultaten


ID: 30611 | Bouwkundig element

Villa

Diksmuidseweg 389 (Ieper)
Alleenstaande villa in "regionalistische" stijl middenin een bij het kasteelpark aansluitende tuin. Twee traveeën en één bouwlaag, vermoedelijk naar ontwerp van architecten F. Petit en J. Obozinski (Ukkel), uit het begin van de jaren 1920.


ID: 30613 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein

Diksmuidseweg 391 (Ieper)
Kasteel gelegen in de dorpskom, ten zuiden van de kerk, middenin een beboomd park met vijver ten westen en omwalling ten noorden, ten westen en ten zuiden; toegang aan straatzijde gemarkeerd door middel van bakstenen hekpijlers. Bewaarde fruitmuur bij voormalige moestuin. Britse commandopost uit WO I ten westen van het kasteel.


ID: 30618 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie van de Sint-Michielparochie met tuin

Diksmuidseweg 416 (Ieper)
Pastorie ten zuidoosten van de kerk. Alleenstaande villa midden ommuurde tuin. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, naar ontwerp van architecten Fernand Petit, Jacques Obozinski, van 1922. Achterliggend nutsgebouwtje onder geknikt schilddak, met duiventil.


ID: 30648 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein De Drie Torens

Drietorenweg 20 (Ieper)
19de-eeuws omwald kasteel met aanhorigheden, te weten conciërgewoning met aanpalende stallen en koetsgebouwen, middenin park met walgrachten en vijver, bos en lusttuin, bereikbaar via dreef, afgezoomd met eiken en gemarkeerd door middel van geblokte arduinen hekpijlers met gietijzeren hek. Park met gazons en begeleidende bomenrand, bomengroepen en solitaire bomen. Aanleg met sierhagen bij het kasteel uit 1975 n.o.v. A. De Geyter en gekasseide inrit. Moestuin met hekken en serre. Voorgevel van kasteel met dubbelhuisopstand gemarkeerd door een breder middenrisaliet uitlopend op gelede en deels getrapte halsgevel met ingetoomde combinatie van neorenaissance en neobarokke ornamenten als vleugelstukken.


ID: 30784 | Bouwkundig element

Hofstede De Roo Balie

Groenejagerstraat 15 (Ieper)
Thans, langgestrekte hoeve met voorliggend onverhard erf; aflijnende kasseistrook voor stal- en schuurgedeelte; moestuin ten zuidoosten aan straatzijde; moes- en siertuintje voor de opkamer; drenkplaats afgezet met knotwilgen en -populieren, ten zuidwesten.


ID: 30727 | Bouwkundig element

Pastorie Onze-Lieve-Vrouw Geboorteparochie

Hollebeke-Dorp 24 (Ieper)
Pastorie middenin tuin, aan straatzijde afgezet met bakstenen muurtje met ezelsrug en gietijzeren hekken tussen postamenten; bakstenen toegangspoortje onder leien schilddak op houten schoorstukken: houten Marianisje boven rechthoekige doorgang beveiligd door middel van gietijzeren hek.


ID: 30799 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Hospitaalstraat 23 (Ieper)
Hoeve, gelegen tegenover de oprit van het kasteel van Vlamertinge, aan de kruising Kasteelstraat; heropgebouwd naar plannen van de Belgische Boerenbond, zie gevelsteen "B.B. - 1920" rechts in schuurgevel; wederopbouw teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 30800 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein van Vlamertinge

Hospitaalstraat 26-30 (Ieper)
Imposant kasteel midden een beboomd park met vijver, kasteelhoeve en voormalige hovenierswoning, ten westen van de Kemmelbeek. Gebouwd in 1857-1858 in opdracht van burggraaf Pierre-Gustave du Parc, naar ontwerp van architect J. Schadde (Antwerpen).


ID: 134706 | Landschappelijk element

Park van het kasteel van Vlamertinge

Hospitaalstraat 26-30 (Ieper)
Het kasteelpark van Vlamertinge is aangelegd in landschappelijke stijl met een bescheiden tendens naar gemengde stijl, gezien de aanwezigheid van geometrisch aangelegde bloemen- en plantenperken rondom het kasteel, regelmatige buxusperken in het grasveld voor de loggia en de rechte dreef die aansluit op de Veurnseweg.


ID: 30700 | Bouwkundig element

Hoeve Beluikhof

Hospitaalstraat 46, 46B (Ieper)
Hoeve met kern uit het eerste kwart van de 19de eeuw zie datering 1810 in rechter stalzijgevel. Losse, lage bakstenen bestanddelen onder zadeldaken met overstekende dakranden op houten modillons.