Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

3059 resultaten


ID: 56290 | Bouwkundig element

Hoeve met linden

Kattestraat 4 (Menen)
Aan de straat gelegen hoeve met 19de-eeuws uitzicht. Verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken. Erfoprit gemarkeerd door linden. Ten oosten boerenhuis met gecementeerd parement; geïncorporeerde stal en schuur. Ten zuiden aansluitende stalvleugel


ID: 55931 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Ledegemseweg 79 (Menen)
Hoeve met losstaande bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rond verhard erf. Ten noorden, woonhuis, ten oosten koeienstal opgetrokken na de Eerste Wereldoorlog en bakhuis, ten westen schuur met oude kapconstructie voorzien van telmerken.


ID: 56179 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Mariakapel met populieren

Menenstraat (Menen)
Eenbeukig kapelletje, beschaduwd door twee populieren. Puntgevel van witgeschilderde baksteen met betraliede steekbogige deuropening. Achtergevel verfraaid door bakstenen friesje.


ID: 40297 | Bouwkundig element

Heilige Familiekapel

Kleistraat (Merchtem)
Wegkapel geflankeerd door twee linden, bakstenen pijlerkapel onder zadeldakje, opgericht in 1853.


ID: 305227 | Landschappelijk element

Gekandelaarde populier als grens- en hoekboom

Kluysenstraat (Merchtem)
Een indrukwekkende gekandelaarde populier is aangeplant bij de grens tussen Hamme en Brussegem. De inplanting van de boom is volgens de Popp-kaart ook uitgevoerd in de hoek van een kadastraal perceel. Op de huidige kadasterkaart, na uitvoering van een ruilverkaveling, heeft de boom zijn eigen perceeltje toegewezen gekregen.


ID: 304023 | Bouwkundig element

Kapel Onze Lieve-Vrouw ten Nood

Linthoutstraat (Merchtem)
Bakstenen kapel bestaande uit een opengewerkt portiek met daarachter de kapel, beide onder uitkragend zadeldakje, gebouwd in 1958 naar ontwerp van G. Stallaert, ingeplant op een omhaagd perceel en omgeven door vier lindebomen.


ID: 40267 | Bouwkundig element

Hoevetje in L-vorm

Mieregemstraat 184 (Merchtem)
L-vormig hoevetje met geplaveid erf en beschaduwd door een notelaar bij de gemetselde waterput. Boerenhuis met één verdieping van zes traveeën en steil zadeldak (pannen), daterend uit 17de, begin 18de eeuw.


ID: 40321 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie van de Sint-Jan-de-Doperparochie met tuin

Osselstraat 1 (Merchtem)
Pastorie gebouwd in 1758, dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak geflankeerd door twee eenlaagse bijgebouwtjes van twee traveeën, gelegen in een omstreeks 1850 in landschappelijke stijl aangelegde tuin.


ID: 130014 | Landschappelijk element

Geschoren haagbeuken als schermbeplanting

Ten Houte 36 (Merchtem)
Op de perceelgrens, in het verlengde van de afscheidingsmuur, staat een haagbeuk die in een verticaal vlak werd geschoren en als leiboom een schermfunctie had voor het hoevegebouw.


ID: 303041 | Landschappelijk element

Afsluitingshaag van linde in Appelkot

Terspelt (Merchtem)
De westzijde van het domein bij het kasteel van Terspelt. Is afgeboord met een lindenhaag. In de haag staan ook opgaande lindes.