Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2476 resultaten


ID: 27071 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch hoekhuis

Burg 2-6 (Oudenaarde)
Nummer 2-4. Imposant laatclassicistisch hoekhuis met Burgschelde, gebouwd door J. Van der Meeren circa 1791 in plaats van een ouder gebouw. In de tweede helft van de 19de eeuw woning van geneesheer De Graeve. Bepleisterde en geschilderde lijstgevels van respectievelijk zeven en zes traveeën en drie bouwlagen afgedekt door schilddaken, nu met dakkapellen. Op hoekpenant beeldnis. Nummer 6. Aangebouwde woning van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak.


ID: 27772 | Bouwkundig element

Hoeve 't Groot Hof

De La Kethulleplein 3 (Oudenaarde)
Als vierkanthoeve reeds weergegeven op de Ferrariskaart. Hoeve circa 1850 vergroot of nagenoeg geheel herbouwd. Deels gekasseid rechthoekig erf met zijdelings aan de straat palend hoog boerenhuis van acht traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak. Vrijwel ongewijzigde bedrijfsgebouwen, eveneens van anderhalve bouwlaag en onderkelderd bakstenen koetshuis en wagenhuis.


ID: 27773 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie en zondagsschool met tuin

De La Kethulleplein 4 (Oudenaarde)
Pastorie met voortuintje en diepe, zijdelings aan de zuidkant van het kerkhof grenzende achtertuin. Volgens archiefstukken circa 1774 nieuw opgerichte pastorie, in 1841 vernieuwd en verhoogd met een bovenverdieping. Links aangebouwde voormalige zondagsschool. Onderkelderd gewit bakstenen gebouwtje van één verdieping onder zadeldak, gedateerd 1902. Gevelnis met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje.


ID: 27435 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve In den Rostkam

Diepenbeek 6 (Oudenaarde)
Hoeve, circa 1840-1870 uitgebaat als hofstede en herberg en later uitgebreid. Verankerde baksteenbouw met tandlijst en gewitte erfgevel, met uitzondering van boerenhuis, onder pannen zadeldaken, waarvan ten westen boerenhuis en schuur in L-vorm onder één afgewolfd zadeldak. Dwarsschuur met rechts poortingang met rechts een beeldnis met een Sint-Antoniusbeeldje.


ID: 27762 | Bouwkundig element

Hof ten Eecke met kapelletje

Duytstraat 5 (Oudenaarde)
Hoeve achterin behaagde oprit met jonge populieren. U-vormige hoeve opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw met latere aanpassingen. Geelgeschilderde baksteenbouw onder pannen zadeldaken, vijvertje op vroegere mestvaalt. Kapelletje aan begin van de oprit met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje in nis.


ID: 27106 | Bouwkundig element

Winkelhuis

Einestraat 27 (Oudenaarde)
Hoekpand met Lappersfort, respectievelijk twee, één afgeschuinde en vier traveeën onder twee parallele schilddaken (pannen, nok parallel aan de straat), oorspronkelijk met oude kern met zijtrapgevel, verbouwd in 1912.


ID: 27611 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwekapelletje

Hauwaart (Oudenaarde)
Onze-Lieve-Vrouwekapelletje onder lindeboom. Eenvoudige, witgeschilderde en gecementeerde rechthoekige pijlerkapel met schijnvoegen, afgedekt door zadeldakje.


ID: 27452 | Bouwkundig element

Hoeve in U-vorm

Herlegem 4 (Oudenaarde)
Hoeve voornamelijk uit het tweede kwart van de 19de eeuw met hoofdgebouwen in U-vormige opstelling in straatbocht gelegen met rechts bakstenen hekpijler met beeldnis met beeldje van Sint-Antonius. Baksteenbouw met verankerde gevels onder pannen zadeldaken.


ID: 27550 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Amandusparochie met tuin

Heurnestraat 229 (Oudenaarde)
Pastorie van 1873 gelegen achterin kleine voortuin afgebakend door laag bakstenen muurtje, voorheen met gietijzeren afsluiting; beschadigd tijdens de Eerste Wereldoorlog en in de jaren 1920 gedeeltelijk heropgebouwd. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen; lijstgevel met schijnvoegen, met segmentbogige geprofileerde bogenlijst op beide bouwlagen. Grote ommuurde achtertuin, deel van de kerkhofmuur.


ID: 27554 | Bouwkundig element

Vrij meisjesschool in neogotische stijl

Heurnestraat 255 (Oudenaarde)
Vrije meisjesschool in neogotische stijl van 1880. Bakstenen geheel van onderwijzerswoning en lokalen met decoratief uitgewerkte tandlijst, sierankers en travee-nissen op bepleisterde plint. Links onderwijzerswoning van drie Brugse traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Rechts aanleunende leslokalen van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Links aansluitend, kapel opgericht in 1947.