10625 resultaten
ID: 79761 | Bouwkundig element
Dulleweg 6 (Brugge)
Hoeve met 19de-eeuws uitzicht, mogelijk met een oudere kern. Boerenhuis van het langgeveltype met geïntegreerde schuur en aan de noordkant een uitbouw van een travee met opkamer.
ID: 71865 | Bouwkundig element
Fortstraat 25 (Brugge)
Baksteenbouw onder pannen zadeldaken. Het woonhuis, met 18de-eeuwse kern, is sterk verbouwd in 1868. Verankerde baksteenbouw met bepleisterde en witbeschilderde lijstgevels. Woonkamer voorzien van schouw opgetrokken in gesinterde baksteen. Vloer met gebakken rood-zwarte tegels. Deels onderkelderd met kelder voorzien van tongewelf en vloer met rode plavuizen.
ID: 83253 | Bouwkundig element
Ganzenstraat 34-38 (Brugge)
Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen); één pittoreske dakkapel. Oude 16de-eeuwse(?) kern. Huidig uitzicht resultaat van consoliderende restauratiewerken in 1997 naar ontwerp van architect P. Godderis (Brugge).
ID: 71868 | Bouwkundig element
Gemeneweidestraat 61 (Brugge)
Hoeve "De grote schuure" toegankelijk via een lange dreef afgezoomd door populieren. In de ommeloper van Romboutswerve van 1609 vermeld als "hofstede, wylent twee hofsteden" en in 1701 "hofstede met een huysken en hof van plaisance daer op staende".
ID: 77021 | Bouwkundig element
Gemeneweideweg-Zuid 113 (Brugge)
Hoeve met losstaande bestanddelen rond een begraasd erf, mogelijks opklimmend tot de 17de-18de eeuw, maar later aangepast en uitgebreid. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldaken.
ID: 74943 | Bouwkundig element
Gistelse Steenweg 700-702 (Brugge)
Landhuis Het Craeyenest of Stuyvenberg met bijhorende lusttuin en boomgaard weergegeven op het primitief kadasterplan van 1835; later uitgebreid. Vrijstaand landhuis van vier traveeën en twee en een halve bouwlaag onder schilddak bedekt met Vlaamse pannen en centrale dakruiter. Voormalige hovenierswoning op onregelmatige plattegrond van het langgeveltype met geïntegreerde stal en schuur. Het domein is toegankelijk via de twee beukendreven.
ID: 77771 | Bouwkundig element
Groene-Poortdreef 17, 17A (Brugge)
Sinds 1964 naar een ontwerp van architect R. Vyncke (Sint-Michiels-Brugge) ingericht als restaurant bij de Bakkerij-, Slagerij- en Hotelschool "Ter Groene Poorte".
ID: 82350 | Bouwkundig element
Groeninge 12 (Brugge)
Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder afgewolfd schilddak (Vlaamse pannen). Verankerde, bakstenen lijstgevel met licht getoogde openingen op arduinen lekdrempels. Moderne vormgeving van houtwerk, luiken, vensterleuningen en garagepoort.
ID: 82356 | Bouwkundig element
Groeninge 35 (Brugge)
Diep hoekhuis (in de knik van de rooilijn) van drie + één travee en drie bouwlagen onder afgewolfd zadeldak, gebouwd in 1873. Verankerde, bakstenen lijstgevel, afgeboord door geprofileerde, houten kroonlijst; dakvenster met puntgevel, oorspronkelijk het laadluik, zie de nog aanwezige hijshaak boven de middentravee. Voorts licht getoogde vensters onder strek, beluikt op de begane grond.
ID: 74950 | Bouwkundig element
Grote Moerstraat 173 (Brugge)
Hoeve "De Zwarte Koe" gelegen op de hoek van de Koestraat. Gebouwen zijn fasegewijs tot stand gekomen. 1561-1571: hoeve staat weergegeven op de kaart van Pieter Pourbus. De omwalde hoeve wordt afgebeeld met losstaande bestanddelen toegankelijk via een poortgebouw.