Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1211 resultaten


ID: 213899 | Bouwkundig element

Begraafplaats

Kerkhofstraat (Bredene)
Begraafplaats aangelegd kort na 1877. Het centrale pad leidt naar een eenvoudig witgeschilderd kruis onder de beschutting van een boom. In rijen en onregelmatig geplaatste, voornamelijk natuurstenen graven.


ID: 54405 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Rickier

Kerkstraat (Bredene)
Georiënteerd, neogotisch bedehuis aan het oostelijk uiteinde van de dorpskom; omringend kerkhof afgezoomd door muur en kastanjebomen; bak­stenen hekpijlers, waarvan deze ten zuidwesten nog uit de 19de eeuw dateren. Driebeukig schip van vijf traveeën. Tegen de zuidgevel, calvarie onder houten luifel, geplaatst in 1886. Roepsteen, geplaatst (vermoedelijk herplaatst) door de heemkundige kring Ter Cuere.


ID: 213900 | Bouwkundig element

Kerkhof

Kerkstraat (Bredene)
Kerkhof rondom de parochiekerk van Bredene-Dorp, toegewijd aan Sint-Rickier. Een aantal grafmonumenten in blauwe hardsteen zijn bewaard: 19de-eeuwse tombes of zuilen met neogotische kruisbekroning, eveneens grafmonumenten uit de eerste decennia van de 20ste eeuw met art-deco-inslag.


ID: 213905 | Bouwkundig element

Begraafplaats

Molenstraat (Bredene)
Begraafplaats aangelegd in 1972 en sindsdien meerdere malen uitgebreid. Door bomen omsloten rechthoekig perceel, in vier rijen verdeeld door betonpaden. Centraal pad gemarkeerd door kruismonument. Bij de toegang een dodenhuisje, eenlaagse baksteenbouw onder platte bedaking, met een boven het gangpad doorgetrokken luifel waarin een kruis verwerkt. Monument ter ere van Albert I, gesigneerd "M.L. LAUWEREINS".


ID: 71027 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw met kerkhof

Barrierstraat 6 (Bree)
Laatgotische, tweebeukige kerk uit het begin van de 16de eeuw, met romaanse westelijke toren uit de 12de eeuw, waarvan de vroegromaanse onderbouw in visgraatverband dateert uit de 10de-11de eeuw.


ID: 76943 | Bouwkundig element

Abdij van Steenbrugge

Baron Ruzettelaan 433-437, 433A-D (Brugge)
Abdijsite, in hoofdzaak gevormd door de abdijgebouwen uit 1875-1896 en 1955-1956. De abdij is gekend voor zijn religieuze uitgaven en uitgebreide bibliotheek.


ID: 72016 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Pieters

Blankenbergse Steenweg 227 (Brugge)
De kerk ligt aan de kruising van de Blankenbergse Steenweg met de Sint-Pieterskerklaan en de Sint-Pietersgroenestraat.


ID: 77764 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats

Dorpsstraat (Brugge)
Vrij ongestructureerd kerkhof. Ommuurd door overgroeide bakstenen muren; centrale ingang tussen met hogels bekroonde pijlers met initialen van de gemeente en ijzeren hekken.


ID: 74918 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Andries en Sint-Anna met kerkhof

Gistelse Steenweg 493 (Brugge)
Het huidige kerkgebouw is een driebeukig bedehuis met een westtoren van 1530 gelegen midden een gaaf bewaarde kerkomtrek. Oorspronkelijk gotisch bedehuis in 1869 vervangen door een neogotisch kerkgebouw, naar ontwerp van architecten Deshuyser en Pierre Buyck, provinciaal architect van 1842-1877. Enkel de toren bleef grosso modo bewaard.


ID: 302341 | Bouwkundig element

Dorpskom Assebroek

Jacobus Roelofstraat, Kerklaan, Pastoor Verhaegheplein (Brugge)
De dorpskom van Assebroek situeert zich rond het Pastoor Verhaegheplein omgeven door 19de-eeuwse dorpswoningen en de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlekte-Ontvangenis met kerkhof.