Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4197 resultaten


ID: 48306 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Statieplein 36 (Dendermonde)
Burgerhuis opgericht naar ontwerp van 1936 van architect Fernand de Ruddere. Hoog rijhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak met kunstleien en bak- en kunststenen voorgevel in eclectische stijl.


ID: 48976 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Domein Kasteel Denderhof

Steenweg van Aalst 114 (Dendermonde)
Het landhuis Kasteel Denderhof is omgeven door een park in landschappelijke stijl met zichtas richting de Dender. Tot het domein behoren ook een dienstgebouw met voormalige stallen, een kapel en de rest van een tuinfolie. Volgens kadastergegevens werd het terrein vermoedelijk omstreeks 1863 bebouwd met drie in U-vorm geplaatste losstaande vleugels die als landbouwuitbating gebruikt werden. Circa 1898 werd het hoofdgebouw vergroot en werd een kleine kapel gebouwd. Tussen 1909 en 1911 liet J. De Bruyn de gebouwen vergroten en werd de villa verbouwd tot een kasteeltje in eclectische stijl.


ID: 48878 | Bouwkundig element

Ensemble van burgerhuizen

Theodoor Vermylenstraat 4-18 (Dendermonde)
Ensemble van huizen samen gekadastreerd in 1911, onderdeel van de aparte fabriekswijk met woningbouw gerealiseerd door het bedrijf Vermylen. Een symmetrisch geheel vormend met twee middelste rijhuizen in spiegelbeeldschema en voorts volgens een repeterend schema gebouwde rijhuizen.


ID: 48887 | Bouwkundig element

Personeelswoning

Theodoor Vermylenstraat 19 (Dendermonde)
Aan de voorbouw van de concert- en feestzaal palend enkelhuis, samen ermee als nieuwbouw gekadastreerd in 1908, onderdeel van de aparte fabriekswijk met woningbouw gerealiseerd door het bedrijf Vermylen.


ID: 48320 | Bouwkundig element

Overdekte groentemarkt, vismijn, stedelijke badinrichting en stadsmagazijn

Vlasmarkt 33-35 (Dendermonde)
Het complex werd opgericht naar ontwerp van 1930 van stadsarchitect Fernand de Ruddere en in 1987-1988 verbouwd tot overdekte winkelgalerij. Gebouw met monumentale voorgevel ingeplant achter een gekasseid pleintje. Complex van één bouwlaag en vijf traveeën onder dak met rode kunstleien.


ID: 48311 | Bouwkundig element

Burgerhuis met winkel

Vlasmarkt 7 (Dendermonde)
Burgerhuis, gebouwd als woon- en handelshuis naar ontwerp van 1923 van architect Carlos Malfait en van Bonte-Staes. Diephuis van één travee en drie en een halve bouwlaag, onder pannen zadeldak. Breed hoefijzerboogvormig venster op de bel-etage met behouden balkonplaat op consoles.


ID: 48591 | Bouwkundig element

Villa

Zeelsebaan 16 (Dendermonde)
Charmante villa in eclectische stijl, gebouwd in 1908. Wat verdiept gelegen vrijstaande woning met aangelegde deels verharde en deels beboomde voortuin. Breedhuis met dubbelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak met mechanische pannen, links onderbroken door een dakkapel onder afgewolfd dakje.


ID: 48967 | Bouwkundig element

Militair Hospitaal

Zwijvickstraat 6-8 (Dendermonde)
Het voormalig Militair Hospitaal is een volledig ommuurd beeldbepalend complex gelegen in het centrum van Dendermonde. Het oudste gedeelte, ontworpen door architect Jan-Baptist Segers, bestaat uit drie parallelle panden rond twee binnenkoeren van de straat afgescheiden door een hoge muur met twee poorttoegangen. Door geldgebrek had men in 1865 de werken vroegtijdig moeten staken waardoor de derde vleugel niet afgewerkt was geraakt. Ten zuidwesten, ligt de tegenaan gebouwde jongere L-vormige vleugel met binnentuin, conciërgewoning, poortgebouw en afsluitingsmuur, opgetrokken enkele jaren na 1868, in dezelfde materialen, in eclectische stijl.


ID: 75534 | Bouwkundig element

Eclectisch herenhuis Villa Verbeeck

Kwademeer 26 (Dessel)
Vrijstaand eclectisch herenhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder loodrecht op elkaar gestelde zadeldaken met dakkapel.


ID: 75533 | Bouwkundig element

Eclectisch herenhuis

Kwademeer 8 (Dessel)
Vrijstaand eclectisch herenhuis met dubbelhuisopstand van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak van circa 1908.