Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

15260 resultaten


ID: 70737 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Schoolstraat 29 (Bocholt)
Langgestrekte hoeve, in twee delen gesplitst, beide thans ingericht als woning. Begin 20ste eeuw gebouwd. Voormalige ordonnantie: dienstgedeelte-woonhuis. Bakstenen gebouw van één bouwlaag onder zadeldak.


ID: 86026 | Bouwkundig element

Smeetshof, hoeve met losstaande bestanddelen

Smeetshofweg 1 (Bocholt)
Hoeve met losstaande bestanddelen, naar verluidt van 1865. De hoeve is één van de eerste inplantingen in dit voormalige heidegebied.


ID: 70738 | Bouwkundig element

Hoeve met losstaande bestanddelen

Stramproyerweg 44 (Bocholt)
Hoeve met losstaande bestanddelen, wat afgelegen ten opzichte van de straat. Oude vestiging, reeds aangeduid op de Ferrariskaart van 1771-77. De huidige gebouwen dateren uit het vierde kwart 19de eeuw.


ID: 70739 | Bouwkundig element

Bettenhof, langgestrekte hoeve

Veldhovenstraat 13 (Bocholt)
Langgestrekte hoeve, opgericht en bewoond door de familie Betten en voor het eerst vermeld in 1592. Het huidige gebouw dateert van 1737.


ID: 70745 | Bouwkundig element

Hoeve Schummershof

Weerterweg 141 (Bocholt)
Het Schummershof is één van de hoeven van waaruit in de tweede helft van de 19de eeuw begonnen werd met de ontginning van de heide. Hoeve met losstaande bestanddelen, waarvan de dienstgebouwen werden gewijzigd. Het woonhuis is een boerenburgerhuis in eclectische stijl, uit eind 19de eeuw.


ID: 70744 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve Roekeshof

Weerterweg 52 (Bocholt)
Langgestrekte hoeve, wat achteruitgelegen van de weg. Naar verluidt daterend van 1900. Ordonnantie: stal-dwarsschuur-stal-woonhuis.


ID: 70762 | Bouwkundig element

L-vormige hoeve

Winterdijkweg 67 (Bocholt)
L-vormige hoeve naar verluidt van circa 1900. Woonhuis aan straatzijde, haaks op de achtergevel het dienstgebouw. Verschillende toegevoegde, recente dienstgebouwen. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken.


ID: 135022 | Landschappelijk geheel

Kasteeldomein van Boechout en omgeving

Boechout (Boechout), Hove (Hove)
Dit gebied is gelegen in de landelijke gemeenten Boechout en Hove, ten zuidoosten van de stedelijke agglomeratie Antwerpen. Het laatclassicistische U-vormige kasteel van Boechout is gelegen ten zuiden van de dorpskern binnen een grotendeels omhaagd domein en landschapspark. Het omgevende park werd in grote lijnen aangelegd in het begin van de 19de eeuw. Opvallend zijn de waterpartijen, de levensgrote zandstenen beelden, de vroeg 19de-eeuwse moestuin en een oud bomenbestand. De omgeving bestaat uit het Bos van Moretus, aansluitend op het kasteelpark, en een kleinschalig landbouwgebied, rijk aan typische oude hoeven en landschapselementen. Het ten oosten van het kasteel gelegen gebied van ‘De Melkkuip’, een kwelamfitheater met een uitgesproken reliëf, verschilt sterk van de omgeving door de openheid en doordat het zich als een aparte entiteit heeft ontwikkeld.


ID: 12459 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Binnensteenweg 107 (Boechout)
Langgestrekte hoeve met omhaagde voortuin, uit het tweede kwart van de 19de eeuw, bestaande uit woonhuis en stallingen.


ID: 12466 | Bouwkundig element

Hoeve De Bunderkens

Bistweg 17 (Boechout)
Op omhaagd domein gelegen langgestrekte hoeve, uit de tweede helft van de 19de eeuw met geplaveid erf en afzonderlijk bakhuis onder half schilddak.