Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

27975 resultaten


ID: 307886 | Bouwkundig element

Depot Whitbread & C° Ltd.

Maatsstraat 53 (Antwerpen)
Depot van de brouwerij Whitbread & C° Ltd., naar een ontwerp uit 1914 door de architecten Charley Gilson en Paul Bonduelle, in samenwerking met bedrijfsingenieur Charles Freeman.


ID: 214771 | Bouwkundig element

Café Oud Arsenaal

Maria Pijpelincxstraat 4 (Antwerpen)
Café Oud Arsenaal is een authentiek volkscafé dat sinds 1924 uitgebaat wordt in een begin-19de-eeuws, neoclassicistisch pand. Betegelde cafépui en -interieur in art-decostijl uit 1932.


ID: 7263 | Bouwkundig element

Banque Hypothécaire et Immobilière d'Anvers

Maria-Theresialei 2-4 (Antwerpen)
Complex gevormd door het voormalig hotel Gossen, een ontwerp door de architect Edmond Leclef uit 1872, en het appartementsgebouw met bankkantoor van de Banque Hypothécaire et Immobilière d’Anvers ontworpen door de architect Max Winders in 1924, gelegen op de hoek van de Frankrijklei en de Maria-Theresialei.


ID: 301498 | Bouwkundig element

Hoekhuis met café in art-nouveaustijl

Marialei 36 (Antwerpen)
Meergezinswoning met café in sobere art-nouveaustijl, gebouwd in opdracht van de Société Anonyme Briqueteries de Notre-Dame, naar een ontwerp door de architect Edward Van Not uit 1910. De steenbakkerij uit Brecht investeerde rond deze tijd in meerdere vastgoedprojecten in Antwerpen.


ID: 7276 | Bouwkundig element

Winkelhuis in beaux-artsstijl

Markgravelei 117 (Antwerpen)
Winkelhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van de slager J. Pensaert, naar een ontwerp door de architect Jules Dries uit 1913. De rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, telt vier bouwlagen onder een pseudo-mansarde.


ID: 214321 | Bouwkundig element

Winkelhuis in art-decostijl

Markgravelei 12 (Antwerpen)
Winkelhuis in art-decostijl, volgens de bouwaanvraag van 1931 opgetrokken in opdracht van Jan Van Ackeren. Hiertoe werd een bestaande woning uit de tweede helft van de 19de eeuw met twee bouwlagen verhoogd.


ID: 7264 | Bouwkundig element

Drie burgerhuizen in art-nouveaustijl en diamantslijperij

Markgravelei 13-17 (Antwerpen)
Geheel van drie woningen in art-nouveaustijl en een bedrijfspand, voor eigen rekening gebouwd door de aannemer Adrianus Peeters-Verheyen, naar een ontwerp uit 1907. Het project omvat twee burgerhuizen geflankeerd door een rijwoning met poortdoorgang, die toegang geeft tot de bedrijfsgebouwen op het binnenterrein.


ID: 213685 | Bouwkundig element

Gekoppelde burgerhuizen in beaux-artsstijl

Markgravelei 140, Van Putlei 2 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van René Peeters, naar een ontwerp van architect Ernest Nagels uit 1912. Het complex vormt de hoek met de Markgravelei, en telde oorspronkelijk drie bouwlagen en een pseudo-mansarde.


ID: 214329 | Bouwkundig element

Winkelhuis in art-nouveaustijl

Markgravelei 154 (Antwerpen)
Winkelhuis in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van Fr. Henderickx, naar een ontwerp door de architect Jules Dries uit 1910. De rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, telt drie bouwlagen onder een gemansardeerd zadeldak.


ID: 214390 | Bouwkundig element

Etablissements Camerman

Markgravelei 21-35 (Antwerpen)
Multifunctioneel gebouwencomplex in naoorlogs modernisme, opgetrokken in opdracht van de Etablissements Camerman (gevelsteen), naar een ontwerp door de architect Stan Soetewey uit 1952. De Etablissements Camerman was een belangrijke transportfirma gespecialiseerd in uitzonderlijk vervoer, en een garagebedrijf voor vrachtwagens.