Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2041 resultaten


ID: 15522 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Jacobus

Molenstraat 2 (Stekene)
Vrijstaand kerkgebouw, sinds het verwijderen van het kerkhof in 1969, omringd door plantsoenen. Ten noordwesten oorlogsgedenktekens. Van de romaanse kerk is heden niets meer bewaard. Het huidige koor dateert uit de 15de eeuw; de benedenkerk is in 1847 gebouwd naar ontwerp van architect J. De Somme-Servais, ter vervanging van de volledig ingestorte kerk.


ID: 15475 | Bouwkundig element

School en klooster van de Hiëronymieten

Nieuwstraat 15 (Stekene)
School en voormalig klooster der Hieronymieten, bestaande uit directiegebouw, kapel en klaslokalen, in 1877 gesticht in de voormalige brouwerij Martens. Directiegebouw van vijf traveeën en twee bouwlagen onder licht geknikt zadeldak. Haaks op dit hoofdgebouw: hoge bakstenen neogotische kapel van drie traveeën onder steil zadeldak, circa 1878 opgericht.


ID: 15476 | Bouwkundig element

Kapel Heilig Hart

Oost-Eindeken (Stekene)
Ruime, neogotische bakstenen kapel, circa 1876 opgetrokken door de familie De Smedt-De Paepe. Rechthoekig schip met driezijdige koorsluiting, en afgedekt door een zadeldak.


ID: 15546 | Bouwkundig element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw ten Troost 1872

Pannenhuisstraat (Stekene)
Kapel in 1872 gebouwd als zevende kruiswegstatie van de ommegang. Ruime neogotische kapel van baksteen met rechthoekige beuk van drie traveeën en smaller koortje.


ID: 15480 | Bouwkundig element

Gemeentepomp

Polenlaan (Stekene)
Gietijzeren neogotische pomp uit 1873 op de kruising met de Kerkstraat.


ID: 15533 | Bouwkundig element

Boerenwoning en Kapel Heilige Antonius van Padua

Voorhout 55 (Stekene)
Boerenhuisje van vier traveeën onder zadeldak (nok parallel met de straat, Vlaamse pannen). Verankerde en beschilderde baksteenbouw op gecementeerde plint. Aan de straatzijde, kapel van de Heilige Antonius van Padua, in 1928 gebouwd in neogotische stijl.


ID: 15555 | Bouwkundig element

Neogotisch herenhuis

Akkerstraat 52 (Temse)
Herenwoning in neogotische stijl uit de tweede helft van de 19de eeuw van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak voorzien van een centrale dakkapel.


ID: 15767 | Bouwkundig element

Ouderlingentehuis Sint-Jozef

Antwerpse Steenweg 103 (Temse)
Bestaande uit een lange en een haakse vleugel, een kapel en recente vleugels. Lange vleugel uit de 19de eeuw; dubbelhuistype met drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Haaks hierop een neogotische vleugel van twee bouwlagen naar ontwerp van architect Buytaert (Temse) van 1910. Achteraan kapel van 1935.


ID: 15567 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neogotische stijl

Cauwerburg 113 (Temse)
Alleenstaande herenwoning in voornamelijk neogotische stijl van 1880; twee bouwlagen onder hoog zadeldak. Baksteenbouw met gebruik van natuursteen voor geprofileerde cordonbanden en vensterkruisen.


ID: 15574 | Bouwkundig element

Kapel ter ere van de Heilige Amelberga

Fonteinstraat (Temse)
Kapel uit 1870 in neogotische stijl met een korte beuk van twee traveeën met driezijdige apsis, voorafgegaan door een vierkante open portiek.