Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

7111 resultaten


ID: 130492 | Landschappelijk element

Geschoren olifanten topiary van haagliguster

Terboekt 24 (Genk)
Afsluitingshaag in de vorm van een kudde olifanten langs de perceelsgrens bestaande uit geschoren haagliguster (Ligustrum ovalifolium). De 11 meter lange haag is een beeldbepalend object omwille van haar excentrieke vormsnoei.


ID: 134556 | Landschappelijk element

Groenaanleg in de tuinwijk Vlakveld

Vlakveldplein (Genk)
Openbaar plein als centrum van een tuinwijk uit 1949-1957, met interessante aanleg aanleunend bij het modernisme.


ID: 130986 | Landschappelijk element

Drie gekandelaarde winterlinden als schermbeplanting

Volmolen 56 (Genk)
Schermbeplanting horende bij hoeve gelegen vlakbij natuurgebied 'de Maten'. De drie gekandelaarde winterlinden (Tilia cordata) vormen een historische eenheid met de hoeve. De bomenrij staat ten zuiden en beschermt het gebouw en zijn bewoners tegen zon, wind en regen.


ID: 133342 | Landschappelijk element

Opgaande tamme kastanje in kasteeldomein Claeys-Bouüaert

Mariakerke (Gent)
Twee oude bomen flankeren het tuinpaviljoen achteraan het kasteelpark. Aan de westzijde een laag vertakte tamme kastanje met een stamomtrek van meer dan 5 meter en aan de oostzijde een opgaande zomereik met een stamomtrek van meer dan 360 cm.


ID: 133343 | Landschappelijk element

Opgaande eik in kasteeldomein Claes-Bouüaert

Mariakerke (Gent)
Twee oude bomen flankeren het tuinpaviljoen achteraan het kasteelpark. Aan de westzijde een laag vertakte tamme kastanje met een stamomtrek van meer dan 5 meter en aan de oostzijde een opgaande zomereik met een stamomtrek van meer dan 360 cm.


ID: 133344 | Landschappelijk element

Opgaande beuk in kasteeldomein Claes-Bouüaert

Mariakerke (Gent)
In het Kasteeldomein van Mariakerke staat een enorme beeldbepalende opgaande beuk met een stamomtrek van meer dan 4 meter.


ID: 133345 | Landschappelijk element

Opgaande eik in kasteeldomein Claes-Bouüaert

Mariakerke (Gent)
In het Kasteeldomein van Mariakerke staat een enorme beeldbepalende opgaande zomereik met een zware stamomtrek.


ID: 135389 | Landschappelijk geheel

Moervaartdepressie

Mendonk, Sint-Kruis-Winkel (Gent), Zaffelare (Lochristi), Eksaarde (Lokeren), Moerbeke (Moerbeke), Sinaai (Sint-Niklaas), Kemzeke, Stekene (Stekene), Wachtebeke (Wachtebeke)
De Moervaartdepressie, met aan de noordelijke zijde de dekzandrug Verrebroek-Gistel en aan de andere zijde de langzamer hogerop hellende gronden en de Zuidlede als fysische grens, is de belangrijkste structuur in dit gebied. In de depressie komen zowel graslandcomplexen, boscomplexen als mozaïeklandschappen voor. Elk heeft zijn typerende ontginningsstructuur. De Moervaartdepressie is omwille van zijn laaggelegen gronden niet bebouwd geworden in historische tijden. Door het onbebouwd karakter van het gebied is het bouwkundig erfgoed voornamelijk gesitueerd aan de noordelijke en zuidelijke grens van het gebied, zoals Moerbeke en in het zuiden de Kruiskapel.


ID: 301433 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Miljoenenkwartier

Achilles Musschestraat, Congreslaan, Diksmuidestraat, Fleurusstraat, Jemappesstraat, Kortrijksesteenweg, Krijgslaan, Onafhankelijkheidslaan, Paul de Smet de Naeyerplein, Sint-Pietersaalststraat, Vaderlandstraat, Vrijheidslaan, Woeringenstraat (Gent)
Het Miljoenenkwartier is een residentiële wijk die tijdens het interbellum werd ontwikkeld op de gronden van de Wereldtentoonstelling van 1913. Vooral de gegoede burgerij bouwde hier en de wijk werd een staalkaart van de toen gangbare bouwstijlen.


ID: 26846 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Afsneestraat 22 (Gent)
Achterin gelegen hoevetje met omhaagde voortuin. Woonhuis ten westen van zes traveeën met één bouwlaag en zadeldak (mechanische pannen, nok evenwijdig aan de straat), uit tweede helft 19de eeuw. Ten noorden, gewitte bakstenen stallingen onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok loodrecht op de straat).