Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2576 resultaten


ID: 76706 | Bouwkundig element

Hoeve Hof ter Linden

Muzeumstraat 1-5 (Asse)
Voorheen deel uitmakend van het Hof ter Linden, waarvan de oorsprong mogelijk opklimt tot de late middeleeuwen toen het zuidelijke deel van Asse ontgonnen werd.


ID: 76779 | Bouwkundig element

Complex met bijhorende voormalige herberg

Notelaarstraat 10 (Asse)
In de bocht van de weg gelegen complex met bijhorende voormalige herberg, zie gevelplaat met opschrift "Café Van Houdenhoven Zaden", opklimmend tot het laatste kwart van de negentiende eeuw.


ID: 39338 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Pastinakenstraat 34 (Asse)
Langgestrekte hoeve van baksteen met zadeldak (pannen) en rechthoekige muuropeningen, uit de 19de eeuw.


ID: 76834 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Poverstraat 28 (Asse)
Dorpswoning uit de jaren 1870, gelegen op een gedeeltelijk omhaagd perceel op de hoek met Maalbeek. De kadastrale leggers vermelden 1874 als bouwjaar.


ID: 76782 | Bouwkundig element

Kasteel Hof te(r) Zittert met bijgebouwen

Schutstraat 6 (Asse)
Volledig omgracht kasteeltje met classicistisch uitzicht en bewaarde aanhorigheden ten noorden, gelegen buiten de omgrachting: een portierswoning en paardenstallen en een stal met aansluitend bakhuisje.


ID: 134035 | Landschappelijk element

Domein Hof te Zittert

Schutstraat 6 (Asse)
Landgoed van circa 4 hectare bij een kasteel van omstreeks 1750 met bijgebouwen, serres en diverse tuinelementen; grondig verbouwd in 1832, omringd door een eilandtuin van 38,5 are, oorspronkelijk strak-regelmatig en eindigend in een spiegelboog, pas in 1958 van zijn strakke oevers ontdaan; landschappelijke uitbreiding met 2 hectare 70 are in 1958.


ID: 76084 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Burgstraat 23 (Assenede)
Hoeve van het regionaal kenmerkende open hoevetype met losse bestanddelen op met gras begroeid erf en afgesloten met ijzeren hek. De boerenwoning klimt op tot minstens 18de eeuw. De huidige bedrijfsgebouwen dateren uit de 20ste eeuw.


ID: 76040 | Bouwkundig element

Hoeve

Haantjen 14 (Assenede)
Haantjen nr. 14. Thans onbewoonde hoeve, gelegen achterin begraasd erf. Het boerenhuis dateert vermoedelijk uit de tweede helft van de 18de eeuw. De oude schuur werd vervangen door nieuwe bakstenen bedrijfsgebouwen.Bakstenen boerenhuis, bestaande uit twee gedeelten afgedekt met afzonderlijke zadeldaken van ongelijke hoogte met rode pannen. De verankerde, witgeschilderde voorgevel op een grijs ges


ID: 76051 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Hogevorst 29 (Assenede)
Hoevetje met losstaande bestanddelen op begraasd en beboomd erf, afgesloten door ijzeren hek, en van de straat gescheiden door de Moerwatergang.


ID: 76098 | Bouwkundig element

Schuttershof

Kloosterstraat 7 (Assenede)
Voormalig Schuttershof van de Sint-Sebastiaansgilde, een schuttersvereniging waarvan het oudste gekende reglement dateert van 1482. Het gildehuis werd gebouwd door de vereniging, vermoedelijk in de loop van de tweede helft van de 17de eeuw. Bakstenen gebouw op gepikte plint met verspringende volumes van heden twee en acht traveeën en één en anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldaken afgewerkt met zijtrapgevels, in kern vermoedelijk opklimmend tot de tweede helft van de 17de eeuw.