Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2577 resultaten


ID: 88380 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Sijslostraat 182 (Oostkamp)
Kleine hoeve met losse bestanddelen volgens het kadaster gebouwd in 1881. Aan de straatkant ligt een klein woonhuis met ten noorden ervan een stal/schuurvolume en ten zuidoosten een klein bijgebouw.


ID: 88282 | Bouwkundig element

Kleine hoeve

Sint-Hubertusstraat 4 (Oostkamp)
In 1912 wordt het hoevetje door de Schietere de Lophem verbouwd: het woonhuis wordt links uitgebreid in oostelijke richting, het landgebouw krijgt aan de oostkant een korte dwarsvleugel bij en het bakhuis wordt nieuw opgetrokken. Later nog verbouwd. Laag woonhuis van vijf traveeën onder een zadeldak met mechanische pannen, mogelijk in kern daterend van het begin van de 19de eeuw.


ID: 88387 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Stokhovestraat 28 (Oostkamp)
Hoeve met losse bestanddelen daterend van het einde van de 18de of het begin van de 19de eeuw. Erf afgezoomd met meidoornhaag en rood beschilderd ijzeren hekken tussen twee wit beschilderde, betonnen paaltjes. Eénlaags boerenhuis van vijf traveeën. Ten oosten een aangebouwd, tweeledig bakhuisje. Bakstenen stalgebouw onder een licht overkragend zadeldak.


ID: 88065 | Bouwkundig element

Hoeve Hulsthof

Stuivenbergstraat 128 (Oostkamp)
Hoeve zeker daterend van het derde kwart van de 18de eeuw. Boerenhuis, in kern vermoedelijk opklimmend tot de 18de eeuw; heden opgebouwd uit twee volumes onder een apart zadeldak; Langwerpige, ten noorden in het verlengde van het boerenhuis aanpalende stal onder een licht overkragend zadeldak. Bakhuis gelegen aan de erftoegang.


ID: 88079 | Bouwkundig element

Hoeve De Groene Wal

Waterstraat 32 (Oostkamp)
Hoeve, mogelijk teruggaand tot de 18de eeuw, waarbij de huidige configuratie reeds aanwezig is in 1810. In 1883 registreert het kadaster de vergroting van de hoeve; het woonhuis en het grote landgebouw worden uitgebreid, het kleine landgebouw wordt afgebroken en men bouwt een bakhuis.


ID: 88083 | Bouwkundig element

Vaarthuis

Westdijk 17 (Oostkamp)
Kleine hoeve gelegen op de kromming van de Westdijk ter hoogte van de monding van de Rivierbeek in het kanaal Gent-Brugge. Bestaande uit een aan de straat gelegen woonhuis, met een lagere annex, een bakhuis aan de kant van het water en een schuur/stal rechtover het woonhuis. Waardevol bakhuis met verhoogde schoorsteen en pannen zadeldak.


ID: 88084 | Bouwkundig element

Hoeve De Coupure

Westdijk 18 (Oostkamp)
Kleine, 19de-eeuwse hoeve bestaande uit enkele losse bestanddelen op een met gras begroeid erf met kleine boomgaard. Bakstenen gebouwen onder pannen schild- en zadeldaken. De oorspronkelijke erftoegang ligt aan de kasteeldreef tussen vrij hoge bakstenen hekpijlers die een beukenhaag flankeren. Het classicistisch getinte boerenhuis is als enige gebouw gesitueerd aan de oostkant van het Zuidervaartje. Tot op heden behoort het hoevetje tot de eigendommen van de familie d'Ursel en het kasteel Gruuthuse.


ID: 88086 | Bouwkundig element

Hoeve Ter Laere

Westdijk 20-21 (Oostkamp)
Deze hoeve is ontstaan uit de op verschillende kaarten aangeduide historische hoeve Ter Laere, die in 1897 opgedeeld wordt in twee woongelegenheden met name de huidige nummers 20 en 21. Hun geschiedenis loopt dus parallel tot het einde van de 19de eeuw.


ID: 88089 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Wilgenbroekstraat 74 (Oostkamp)
18de-eeuwse hoeve met losse bestanddelen met een dwars op de rijweg georiënteerd woonvolume en achteraan recente bijgebouwen onder meer loods. Rechtover het woonhuis ligt een stal, parallel met de straat. Omgevende haag van Hulst, Beuk en Taxus. De haagsamenstelling verwijst naar de hoge status van de hoeve.


ID: 88391 | Bouwkundig element

Hoeve De Woesten

Woestendreef 1 (Oostkamp)
Eind 18de- of begin 19de-eeuwse hoeve De Woesten, sinds het midden van de 19de eeuw behorend tot het domein De Woesten. Hoeve bestaande uit een boerenhuis met geïncorporeerde stal, een bakhuis en aan de overzijde van het ruime, niet verharde erf, een lange schuur. Boerenhuis met woongedeelte van vier traveeën en geïncorporeerde stal. Ten noordoosten van het boerenhuis ligt een aardappelkelder; halfondergrondse kelder met rondbooggewelf. Bakstenen bakhuis onder pannen zadeldak.