Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4632 resultaten


ID: 307445 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Godtschalckstraat 5 (Heuvelland)
Monumentale wederopbouwhoeve uit de jaren 1920 in regionalistische baksteenarchitectuur. De hoeve is beeldbepalend gelegen door de opstelling van de gebouwen in een rij evenwijdig met de straat.


ID: 32658 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Gremmerslinde 21 (Heuvelland)
Hoeve gelegen ten zuiden en aan de voet van de Kemmelberg. Naar verluidt heropgebouwd in 1921 op de plaats van de vooroorlogse hofstede. Ten noorden, bunker uit de Eerste Wereldoorlog. Teruggaand op de regionale hoevebouw zie, opstelling: losse, lage bestanddelen rondom deels gekasseid erf met bakstenen stoepen en centrale vaalt; boerenhuis en dwarsschuur.


ID: 32765 | Bouwkundig element

Hoeve Leeuwenburg

Gremmerslinde 7 (Heuvelland)
Hoeve naar ontwerp van architect L. Verstraete (Izegem) uit het begin van de jaren 1920; naar verluidt stond de vooroorlogse hoeve niet op dezelfde plaats.


ID: 32719 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Groenestraat 2 (Heuvelland)
Hoeve, aan het kruispunt bij de Groenestraat. Naar verluidt, heropgebouwd in het begin van de jaren 1920 op de oude funderingen. Losse, lage bestanddelen van donkerrode baksteen onder zadeldaken rondom verhard erf.


ID: 307455 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Groenestraat 3 (Heuvelland)
Wederopbouwhoeve uit de jaren 1920, kadastraal ingetekend in 1928 maar wellicht al gebouwd in de eerste helft van het decennium. Bakstenen hoevegebouwen met regionalistische kenmerken, waarvan de westvleugel gedeeltelijk in houtbouw volgens vooroorlogse bouwwijze.


ID: 32652 | Bouwkundig element

Hoeve Ter Cruusstraete

Hillestraat 2 (Heuvelland)
Wederopbouwhoeve. Vooroorlogs boerenhuis naar verluidt dieperin gelegen. Teruggaand op de regionale 19de-eeuwse hoevebouw. Losse, lage bestanddelen rondom een deels begrint, deels gebetonneerd erf; ten zuiden, toegangshek; boerenhuis, stalvleugel en dwarsschuur, respectievelijk ten zuidoosten en ten westen.


ID: 32749 | Bouwkundig element

Hoeve Diepemeershof

Hollebekestraat 25 (Heuvelland)
Volgens bewoners heropgebouwd in 1926; vermoedelijk naar ontwerp van architect C. Schmidt, zie analogie met bouwtrant van andere O.C.M.W.-hoeven naar ontwerp van van vermeld architect. Teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 32752 | Bouwkundig element

Hoeve

Houthemstraat 4 (Heuvelland)
Hoeve volgens de bewoners heropgebouwd in 1922-1923; vooroorlogse hofstede stond echter dieper in, zie resten van omwalling. Oorspronkelijk losse, heden ten gevolge aanbouwen deels aaneengesloten, lage bestanddelen met U-vormige opstelling rondom een begrint erf; gietijzeren toegangshek; centraal hondenhok; boerenhuis, stal en dwarsschuur respectievelijk ten westen, ten zuiden en ten oosten.


ID: 307463 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve met tabaksast

Houthemstraat 56 (Heuvelland)
Wederopbouwhoeve in regionalistische baksteenarchitectuur uit de jaren 1920, beeldbepalend gelegen op de hoek van de Pont Malletstraat en de Houthemstraat. De hoeve bezit een monumentale stalvleugel en een tabaksast.


ID: 307457 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Ieperstraat 13 (Heuvelland)
Wederopbouwhoeve uit de jaren 1920, beeldbepalend gelegen op de hoek van de Ieperstraat en de Hollebekestraat. De hoeve heeft aan de Ieperstraat een opvallend woonhuis van twee bouwlagen hoog, eertijds café.