Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4632 resultaten


ID: 32740 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Poperingestraat 58 (Heuvelland)
Hoeve met losse, bakstenen bestanddelen onder zadeldaken, U-vormig opgesteld rondom gekasseid en begrint erf, toegankelijk via oostelijke en westelijke oprit. Drenkput, moestuin en rest van boomgaard. 18de-eeuws boerenhuis.


ID: 32650 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoevetje

Reningelststraat 97 (Heuvelland)
Wederopbouwhoevetje teruggaand op de regionale 19de-eeuwse hoevebouw. Losse, lage bestanddelen rondom een licht verhard erf met resten van bakstenen stoepen en geplaveid toegangspad; boerenhuis en nutsgebouw respectievelijk ten noordoosten en zuidwesten; afgezonderde tabaksast.


ID: 32759 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Rijselstraat 62 (Heuvelland)
Wederopbouwhoeve teruggaand op de regionale hoevebouw. Opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een geasfalteerd erf met oostelijke erfoprit; boerenhuis (nok parallel aan de straat), stal, schuur, tabaksast respectievelijk ten noordoosten, noordwesten, zuidoosten en oosten.


ID: 32712 | Bouwkundig element

Hoeve

Rozestraat 1 (Heuvelland)
Hoeve tijdens de Eerste Wereldoorlog gedeeltelijk verwoest; behouden schuur uit het eerste kwart van de 19de eeuw. Boerenhuis heropgebouwd in aansluiting met de regionale hoevebouw, echter met vrij geïnterpreteerde elementen, zie geknikte puntgevel met muurvlechtingen en blinde oculus in de top; rechthoekige deur verdiept in rondboogportaal.


ID: 32660 | Bouwkundig element

Hoeve Molenwalhof

Victoriastraat 2 (Heuvelland)
Wederopbouwhoeve naar ontwerp van architect F. Tilley (Elsene) uit het begin van de jaren 1920; naar verluidt gebouwd op de plaats van de vooroorlogse hoeve. Teruggaand op de regionale hoevebouw zie, opstelling: lage, losse bestanddelen opgesteld rondom een erf met gekasseide stoepen en centrale putvaalt; ten noordoosten toegangshek; boerenhuis en dwarsschuur ten noordwesten en ten zuiden.


ID: 307464 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve met monumentaal wagenhuis

Wambekestraat 1 (Heuvelland)
Wederopbouwhoeve in regionalistische baksteenarchitectuur uit de jaren 1920, gelegen naast de Wambeek en aan een haakse bocht van de Wambekestraat. De hoevegebouwen worden gekenmerkt door decoratief baksteenmetselwerk. Aan de oostzijde van het erf staat een monumentaal wagenhuis.


ID: 32666 | Bouwkundig element

Hoeve Poorthof

Zwartemolenstraat 4 (Heuvelland)
Hoeve naar ontwerp van Gustave Fierens, naar verluidt in 1923 op de funderingen van de vooroorlogse hofstede heropgebouwd. Teruggaand op de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen met U-vormige opstelling rondom een verhard erf; resten van omwalling, ten westen.


ID: 861 | Bouwkundig element

Hoeve met losstaande bestanddelen

Bovenstraat 2 (Hoeselt)
Hoeve uit eind 18de - begin 19de eeuw, reeds afgebeeld in de Atlas der Buurtwegen van 1844. Alleen het woonhuis bleef in zijn oorspronkelijke vorm bewaard.


ID: 308585 | Bouwkundig element

Hoeve met schuur en bakhuis

Broekstraat 8 (Hoeselt)
Hoeve met losse bestanddelen, in meerdere fases tussen het einde van de 19de eeuw en het eerste kwart van de 20ste eeuw ontstaan. Het complex bestaat uit een woonstalhuis, een bakhuis en een schuur met bietenkelder.


ID: 831 | Bouwkundig element

Hoeve met losstaande bestanddelen

Romershovenstraat 47 (Hoeselt)
Van de hoeve met losstaande bestanddelen, weergegeven in de Atlas van de Buurtwegen van 1844, bleef alleen het noordoostelijk, L-vormige deel bewaard.