Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

7111 resultaten


ID: 131589 | Landschappelijk element

Opgaande amberboom bij ziekenhuis Maria Middelares

Kortrijksesteenweg 1026 (Gent)
De amberboom staat in de voortuin van het voormalig kasteel Hanus, later omgevormd tot ziekenhuis Maria Middelares, langs de Kortrijksesteenweg tussen Gent en Sint-Denijs-Westrem, op ongeveer 20 meter van het gebouw.


ID: 18418 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Landhuis met tuin

Kortrijksesteenweg 766 (Gent)
Alleenstaand kasteeltje in beboomde tuin, van de straat afgesloten door een bakstenen muurtje met vierkante pijlers en ijzeren hekken. Vierkant bak- en natuurstenen gebouw met twee bouwlagen onder schilddak met houten dakkapellen, op het topstuk van de linker voorpuntgevel gedateerd 1903.


ID: 26997 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Krekelstraat 17 (Gent)
Ver achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen toegankelijk via een gedeeltelijk verharde weg met rechts aan de straatkant een bakstenen wegkapelletje met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje. Erf met ten zuiden het woonhuis, ten westen stallen en ten noorden een dwarsschuur met stallen en mestvaalt ervoor.


ID: 26999 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Krekelstraat 52 (Gent)
Haaks op de straat ingeplante, langgestrekte hoeve met omhaagd voorerf, in eerste helft 19de eeuw nog een geheel uitmakend met Grotesteenweg-Zuid nummer 49, zogenaamde "Ouwe Klosse", met kern uit de 18de eeuw. Heden woonhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met voornamelijk 19de-eeuws voorkomen.


ID: 133373 | Landschappelijk element

Laan met zesentwintig gekandelaarde platanen

Kunstlaan (Gent)
Twee bomenrijen van gekandelaarde platanen sieren de middenberm van de Kunstlaan die een verbindingsweg is tussen het Citadelpark en het Sint-Pietersplein. Deze lijnaanplanting bestaat uit zesenveertig platanen. Het deel tussen het Citadelpark en de Kattenberg is op een paar inboeten na nog intact, het tweede deel vanaf de Kattenberg richting Sint-Pietersplein bestaat uit verschillende generaties boomaanplantingen, minstens vier. De platanen van de eerste generatie hebben zéér knoestige stammen en brede stamvoeten, vermoedelijk is dit een hybride die dicht aanleunt bij de oosterse plataan.


ID: 131358 | Landschappelijk element

Bomenrij van gekandelaarde linden Klein Begijnhof Onze-Lieve-Vrouw ter Hoye

Lange Violettestraat (Gent)
In het Klein Begijnhof staat een bomenrij van gekandelaarde lindebomen. Ongeveer midden in de rij werd een boom verwijderd om een toegang te maken voor brandweerwagens. De bomenrij is echter nog steeds beeldbepalend in het begijnhof en ondersteunt er met haar aanwezigheid de rust en stilte.


ID: 131359 | Landschappelijk element

Bomenrij van gekandelaarde linden Klein Begijnhof Onze-Lieve-Vrouw ter Hoye

Lange Violettestraat (Gent)
Een U-vormige lijnaanplanting boort het centrale grasplein van het Klein Begijnhof af. Het betreft een uitgedunde bomenrij van gekandelaarde linden. Op het ogenblik van de inventarisatie in 2013 waren er 8 bomen verdwenen en zijn er nog 29, al dan niet in goede conditie, aanwezig. De bomenrij is beeldbepalend in het begijnhof en ondersteunt er met haar aanwezigheid de rust en stilte.


ID: 131362 | Landschappelijk element

Opgaande tamme kastanje bij Klein Begijnhof Onze-Lieve-Vrouw-Ter-Hoye

Lange Violettestraat (Gent)
Ten noorden van het Groothuis en langs de Achtervisserij, lag de ommuurde tuin van de grootjuffer, de directrice van het Klein Begijnhof. De tuin is nu ingericht als park voor de begijnhofbewoners. Een aantal beeldbepalende bomen werden opgenomen in de erfgoedinventaris waaronder een opvallende opgaande tamme kastanje. Een foto van de tamme kastanje was moeilijk te nemen, doch hij staat in de schaduw achter de bruine beuk.


ID: 131363 | Landschappelijk element

Opgaande bruine beuk bij Klein Begijnhof Onze-Lieve-Vrouw-Ter-Hoye

Lange Violettestraat (Gent)
Ten noorden van het Groothuis en langs de Achtervisserij, lag de ommuurde tuin van de grootjuffer, de directrice van het Klein Begijnhof. De tuin is nu ingericht als park voor de begijnhofbewoners. Een aantal beeldbepalende bomen werden opgenomen in de erfgoedinventaris waaronder een indrukwekkende bruine beuk


ID: 131364 | Landschappelijk element

Opgaande esdoorn bij Klein Begijnhof Onze-Lieve-Vrouw-Ter-Hoye

Lange Violettestraat (Gent)
Ten noorden van het Groothuis en langs de Achtervisserij, lag de ommuurde tuin van de grootjuffer, de directrice van het Klein Begijnhof. De tuin is nu ingericht als park voor de begijnhofbewoners. Een aantal beeldbepalende bomen werden opgenomen in de erfgoedinventaris waaronder een opvallende esdoorn.